Magyartalanították a párizsi selejtezőket

2008.05.22. 17:36
Megkezdődött az idei Roland Garros, egyelőre csak a selejtezőkkel, de magyar érdekeltséggel. Czink hamar kiesett, Arn Grétát a világranglistán előkelőbb helyen álló ellenfele állította meg a második körben. Pedig egy 6:0-s szett is összejött, ide.

Az első fordulóban Arn Gréta a világranglistán 161. orosz Anasztaszja Pivovarova ellen kezdett, és két sima szettben, 6:1, 6:3-ra nyerni tudott. A 126. helyen álló Czink Melinda 15. kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, de már az első körben búcsúzott. Cseh ellenfele, a 176. Hana Sromova három játszmában győzött.

A második fordulóban Arn ellenfele a selejtezőben első kiemelt cseh Iveta Benesova volt, aki 68. a világranglistán. Az első játszmában Arn megszorongatta ellenfelét, csak a rövidítésben kapott ki 7-4-re. A második szettben még keményebben ütött, 28 perc játék után 6:0-ra megnyerte a játszmát, egyenlített.

A döntő szettben Benesova brékkel kezdett, és úgy tűnt, jobban is bírja erővel. Másodszor is elvette Arn adogatását, 4:1-re elhúzott. Ezzel fel is adta a magyar versenyző, így 116 perc játék után 7:6, 0:6, 6:1-gyel Benesova jutott a selejtezők harmadik fordulójába.

A női és férfi főtábla sorsolását pénteken tartják, ekkor derül ki, Szávay Ágnes ki ellen kezd, az biztos, hogy 13.-ként kiemelt lesz.