Ana Ivanovics a legjobb a világon

2008.06.07. 17:08
Nem kellett különösebben megfeszülnie a szerb teniszezőnek, az orosz Szafina rengeteg hibát vétett. Az első szettben még visszakapaszkodott, de a másodikban már esélye sem volt. Ivanovics holnaptól vezeti a világranglistát is.

Ivanovics kezdte jobban a meccset, elhúzott, de Szafina remekül küzdött, az első szettben 4:1-ről állt fel, ám lendülete és az ereje a végére elfogyott. Ivanovics háromszor, Szafina kétszer brékelt, a végén a szerb 6:4-re nyerte az első szettet. A másodikban Szafina rengeteg hibát vétett. Hiába erőlködött, Ivanovics remekül fogadta a szervákat, a sajátjait rendre hozta. A legfontosabb játékért 4:2-nél harcolt a két versenyző. Szafina olyan labdákat ütött a hálóba, amelyeket korábban általában hozott. Az orosz kettős hibát is vétett, több mint tíz percig tartott, mire ezt a gémet hozta Szafina.

A világelső azonban könnyen nyerte saját adogatását, 5:3 után Szafina szervált, Ivanovics élete első Grand Slam-győzelméért fogadott.

Sokat nem kellett kiadnia magából a szerbnek a sikerért, Szafina annyit rontott, amennyi egy egész tornára elég lenne. Pillanatok alatt  negyven-semmi lett, három meccslabdája volt Ivanovicsnak, az elsőt megcsinálta. Ezzel ő az első szerb győztes a Roland Garrosok történetében. Nemcsak világelső lesz hétfőtől, pillanatnyilag ő a legjobb salakjátékos is.

Roland Garros, női egyes, döntő

Ivanovics (2., szerb)-Szafina (13., orosz) 6:4, 6:3.