Szávay Ágnes Monte-Carlóba költözött

2008.06.10. 07:03 Módosítva: 2008.06.10. 07:03
A világ legjobb teniszezőit követve Szávay Ágnes Monte-Carlóba költözött. A magyar éljátékos egyelőre nem az adózás miatt választotta a hercegséget, bár egy jó wimbledoni szerepléssel átlendülhet az egymillió dolláros álomhatáron.

Szávay Ágnes jobban szerepelt a Roland Garroson, mint tavaly, a harmadik fordulóig jutott, mégis visszacsúszott két helyet a világranglistán, jelenleg a tizenötödik.

Párizs után nem tért haza, hanem Monacóba utazott, januártól ugyanis ott bérel egy kis lakást, mert a hercegségben sokkal kedvezőbb feltételek – ide sorolható az időjárás is – között edzhet, mint itthon. Immár a WTA honlapján is a város szerepel székhelyként a neve mellett.

„Nem alakult át jelentősen az élete, párospartnerével, Szafinával, illetve a szintén orosz Kuznyecovával ott jobban fel tud készülni, egyszerűbb velük edzőmeccseket játszania. Ezek után is Kuhárszky Zoltán készíti fel, vele is a híres teniszklubban találkozik. Fél évig tartott, amíg megkapta a lakcímkártyáját, nem volt könnyű az ügyintézés” – tájékoztatta az Indexet a teniszező menedzsmentje.

Mivel Monacóban alig kell adózni, valamennyi komoly játékos oda tette átszékhelyét, és a feltörekvő tehetségek is ezt az utat járják.

A tizenkilenc éves Szávaynak egyelőre mégsem ez volt a fő szempont, mert még nem érte el az egymillió dolláros álomhatárt, de ha képes megtartani jelenlegi helyezését, tornákat nyer, pár év múlva már jól jöhet, hogy nem kell adóznia, csak a lakás fenntartását állnia.

A magyar játékosról Martina Navratilova nagyon elismerően nyilatkozott a Roland Garroson, amikor arról faggatták, a fiatalok közül ki az, aki berobbanhat hamarosan a legjobbak közé.

„Szávay nagyon becsvágyó, kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, jól szervál, a hálónál is biztos kézzel játszik” – mondta az egykori világelső, és hozzátette: az összes borításon otthonosan mozog.