Czink Melinda menetelése véget ért

2008.06.12. 21:40 Módosítva: 2008.06.12. 21:42
A magyar teniszező az ukrán Katerina Bondarenko ellen folytatta, a tét a legjobb nyolc közé jutás volt a birminghami 200 ezer dolláros tenisztornán. A mai versenynapot többórás esőszünet előzte meg.

Remekül harcolt a magyar versenyző esélyesebb vetélytársa ellen. Az első szettben mindenki hozta a saját adogatását, de Bondarenko egyszer hibázott, így Czink alig több mint fél óra alatt 6:4-re megnyerte a szettet. 5:4-nél három játszmalabdája volt, a másodikat beütötte.

A második játszmában ugyanaz volt a recept, mint az elsőben. Mindenki hozta a saját szerváját, de Bondarenko nagyobb harc árán tudta érvényesíteni szervaelőnyét. 5:4-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor Bondarenko 30 semmire, majd 40:15-re ment el, két szettlabdához jutott, az elsőt be is ütötte, egyenlített.

Izgalmasan alakult a folytatás is. Senki sem hibázott, így az adogatást kezdő Bondarenko vezetett 2:1-re, majd 4:3-ra. Világos volt, aki itt hibázik, elveszítheti a meccset. De nem hibázott senki. A döntő pillanatban Czink nagyon erős volt, 4:5-nél semmire nyerte az adogatását.

Jött Bondarenko, és hasonlóan semmire nyert, 6:5 volt a javára. Fontos játék következett, hatalmas csata bontakozott ki, Bondarenkónak két meccslabdája lett. A másodikat megnyerte. Czink kétszer veszítette el az adogatását összesen, másodjára a legrosszabbkor.

Így is minden dicséretet megérdemel, remekül játszott, esélyesebb ellenfeleket vert meg a tornán. A legnagyobb bravúr nem jött össze, pedig ezen az ágon már kiesett az első kiemelt Bartoli és a második kiemelt Rogyionova is.

Birminghami nyolcaddöntőjével Czink közel kerül a legjobb százhoz. Az eredmény: K. Bondarenko (12., ukrán)-Czink (magyar) 4:6, 6:4, 7:5.