A Szávay-verő kínainak nem kell a pénz

2008.07.02. 11:27
Cseng az első kínai teniszező, aki egyesben Grand Slam tenisztorna elődöntőjébe jutott. A kínai lapok lelkesen dicsőítik. A játékos teljes pénzdíját felajánlotta a májusi földrengés túlélőinek.

Elragadtatottan ír a kínai sajtó a Wimbledonban Szávay Ágnest is búcsúztató Cseng Csiéről, aki hazájából elsőként jutott Grand Slam-tenisztorna elődöntőjébe egyesben.

A Hszinhua nemzeti hírügynökség internetes oldala "Újból megtörtént a csoda" címmel és "Cseng történelmet ír" alcímmel közölt anyagot a szombaton 25 éves teniszezőről, aki kedden az ötödik győzelmét aratta az idei tornán, míg az angol nyelvű Beijing News szerint "egy szecsuáni lány újraírja a történelmet".

A kommunista párt lapja, a Zsenmin Zsipao leszögezte: a londoni elődöntő jelentősen fellendíti az olimpiai előkészületeket. A világranglistán 133., Wimbledonban szabadkártyával indult játékos szülővárosában a Chengdu Business Daily - a május 12-i földrengésre utalva - úgy fogalmazott, megmutatkozott Csengtu igazi ereje.

A csütörtökön Serena Williamsszel játszó Csenget is megrendítette a 70 ezer halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa, a cseh Nicole Vaidisova ellen megnyert keddi negyeddöntő után kijelentette, teljes pénzdíját felajánlja a túlélőknek.