Williams-döntő lesz Wimbledonban megint

2008.07.04. 07:27
A két Williams lány 2003-ban már döntőzött a füves pályás Grand Slam-tornán, akkor Serena legyőzte Venust. Sőt: 2002 óta a testvérpár küzdelméből mindig Serena került ki győztesen a GS-eken.

A címvédő Venus Williams jutott be elsőként a wimbledoni tenisztorna női egyesének döntőjébe. A hetedik helyen kiemelt, eddig szettet sem vesztett amerikai - aki füvön 64. meccsén 57. sikerét könyvelte el egyesben - a legjobb négy között az ötödik helyen rangsorolt orosz Jelena Gyementyjevát győzte le 1 óra 42 perc alatt. Az első játszmában nagy fölényben játszott, a folytatásban a rövidítésig jutottak, a hajrában megremegett az orosz keze, a tie-breakben 2-3 után az összes labdamenetet elvesztette. Ezzel a meccset is.

A másik ágon elbukott az előzőleg világelső Ivanovicson és a magyar Szávayn is túljotott kínai Cseng. Serena Williams már túl erős volt neki, pláne az első szettben, amelyet 6:2-re veszített el. A második itt is rövidítésig ment, de Serena nem kegyelmezett.

Venus Williams Grand Slam-tornán utoljára 2001-ben verte meg testvérét. Akkor a US Open fináléjában nyert. Amúgy is Serena áll jobban a családi különversenyben, 15 mérkőzésből nyolcat nyert. Füvön Serena kétszer győzött, Venusnak egy sikere van.

Utolsóként a német meglepetésember, Rainer Schüttler jutott a férfi egyes elődöntőjébe, miután nagy csatában legyőzte a francia Arnaud Clément-t. A játékot szerda este, a második szett után, 1-1-es állásnál sötétedés miatt leállították a szervezők. Az első játszmát Schüttler nyerte 6:3-ra, a másodikat riválisa 7:5-re. A csütörtöki, esőszünetekkel tarkított folytatásban is alig bírtak egymással, végül 5:11 óra elteltével a 2003-as Australian Open-döntő óta a világranglista 97. helyére visszacsúszott Schüttler örülhetett.

A német jobbkezes játékos Nadal ellen elődöntőzik, akit 2004-ben már egyszer legyőzött, igaz, a spanyol az utána következő három meccsen nyerni tudott, legutóbb az indiai Chennaiban.

The Championship, Wimbledon

Női egyes (a pénzdíj: 3 925 000 font): Elődöntő: Venus Williams (7., amerikai)-Gyementyjeva (5., orosz) 6:1, 7:6, Serena Williams (6., amerikai)-Cseng Csie (kínai) 6:2, 7:6.

Férfi egyes, negyeddöntő: Schüttler (német)-Clément (francia) 6:3, 5:7, 7:6 (8-6), 6:7 (7-9), 8:6.