Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Federer jól néz ki, de Nadal még jobban

2008.07.09. 10:22
A pályán havonta megküzdenek, régebben Federer, mostanában Nadal nyerte a szuperteniszezők csatáját. Az még nem dőlt el, melyikük dominálhat az elkövetkezendőkben. És ki a jobb külsőleg?

Ki lesz a király?

Májusban Párizsban, júliusban a szenzációs wimbledoni döntőben győzte le Rafael Nadal a világelső Roger Federert, úgy tűnik, a feltörekvő spanyol már jobban teniszezik, mint a svájci. Nagy kérdés, az is, hogy véget ért-e a Federer-korszak, és átveszi-e az uralmat a spanyol. De hagyjuk a szakmai értékeléseket, vitázzunk a külsőségekről: melyikük néz ki jobban?

Méretre meglepően egyformák, hiába néz ki kisebbnek a spanyol, Nadal 185, Federer 186 centi magas; mindketten 85 kilósak, felépítesre mégis teljesen különböznek. A ranglistavezető a régi típusú teniszező megformálója, visszafogottan izmos, szálkás alkattal.

A spanyol ellenben ki van gyúrva, karja kifejezetten vastag, mint egy bokszolóé, combjainak sok futballista örülne.

Arcra is mások természetesen, már csak azért is, mert a kölyökképű Nadal még csak 22 éves, öt esztendővel fiatalabb ellenfelénél.

Ki tetszik jobban?

Külsőre és rivalizálásukban is olyanok kicsit, mint Pete Sampras és André Agassi volt tíz évvel ezelőtt. Akkor stílusok csaptak össze, elegancia a vagány erő ellen, egyértelmű, melyik melyik oldalon. Ugyanez a helyzet most is: ki nyeri Federer és Nadal pályán kívüli csatáját?