Szávay borzasztóan játszott és kiesett

2008.07.09. 19:05
6:2, 6:3-ra verte a világranglista-tizennegyedik Szávay Ágnest a sehol sem jegyzett szlovén Andreja Klepac a Római Teniszakadémián. Arn és Marosi még versenyben van.

Amilyen ijesztően rossz játékkal kezdte az erőnyerő Szávay Ágnes a szlovén Andreja Klepac elleni mérkőzését, pontosan ugyanúgy folytatta és fejezte be. Elképesztően sokat hibázott, rengeteg könnyű labdát ütött szélesre, hosszúra vagy a hálóba.

A viláranglista-tizennegyedik magyar a 175 ezer dolláros budapesti Gaz de France Grand Prix első kiemeltje volt, de a rangsorban csak 135. ellenfele sokkal inkább emlékeztetett komoly teniszezőre.

Az első szettet 33 perc alatt elvitte Klepac, aki 3:1-re, majd 4:2-re vezetett, aztán a következő két gémet is besöpörte. A második játszmával eggyel több játékig jutott a kínlódó magyar, ismét jött a 3:1 és a 4:2, annyi volt a különbség, hogy ezúttal sikerült szépíteni, de 3:5-nél hiába adogatott a meccsben maradásért Szávay, elvesztette a szervát és vele a meccset is.

A Rómaira kilátogató drukkereknek Arn és Marosi maradt, ők mindketten bravúrosan jutottak a második körbe. A nyolc közé jutásért Arn a szlovák Kucovával, Marosi a harmadik kiemelt bolgár Pironkovával találkozik.