Szávay Bad Gasteinben is első kiemelt

2008.07.14. 12:52
Arn Gréta és Marosi Katalin budapesti teljesítménye révén nagyot lépett előre a világranglistán, Szávay Ágnes sem csúszott vissza, maradt a 14. helyen. Arn és Szávay ezen a héten Bad Gasteinben bizonyíthat, a legjobb magyar megint első kiemelt.

Ahogy várható volt, hatalmasat lépett előre Marosi Katalin. A budapesti viadalon elért negyeddöntőjének köszönhetően a 799. helyről a 420.-ra lépett előre. Arn Gréta is ugrott 35 helyet, így már a 145. A Szávay Ágnest legyőző, majd a döntőig menetelő Andreja Klepac bekerült a legjobb százba, 36 pozíciót előrelépve a 99. Szávay státusa nem változott, maradt a 14., a tornagypztes Alize Cornet kettőt javítva immár 18.

A héten két tornát rendeznek. Az Egyesült Államok-beli Stanfordban a Tier II-es viadalon 600 ezer dollár a tét. Serena Williams az első kiemelt, Csakvetadze a második. Czink Melinda a selejtezőből próbál a torna főtáblájára kerülni. Az első körben a japán Fudzsivarát verte három szettben, a másodikban a második helyen kiemelt román Monica Niculescu ellen diadalmaskodott. Már csak egy győzelem kell neki, a kínai Meng Jüannal csap össze. 2006-ban az Australian Openen a kínai legyőzte a magyart.

Szávay Ágnes az első kiemeltje a Bad Gastein-i, Tier III-as, 175 ezer dolláros tornának. Az első fordulóban egy selejtezőből érkező versenyző lesz az ellenfele. A kvalifikációban indul Arn Gréta is, ma minden bizonnyal pályára lép, első ellenfele az olasz Astrid Besser lesz, őt a 452. helyen jegyzik. A második kiemelt egyébként, ugyanúgy, mint Budapesten, Alize Cornet.

Ahogy a nőknél, a férfiaknál is pihentek a legjobbak Wimbledon után, így nagy változás a legjobbak között nincs. Múlt heti győzelmével Robredo három, második helyével Gasquet négy helyet lépett előre. A svájci viadalt megnyerő román Hanescu, illetve a Stuttgartban bravúrral győztes Del Potro is 21-21 hellyel szerepel előrébb, mint egy héttel ezelőtt.

A héten ismét négy ATP-tornát rendeznek. A hollandiai Amersfoortban és a horvátországi Umagban International Series torna lesz, 326 ezer eurós fődijakkal. Két International Series Gold viadalt is rendeznek, Kitzbühelben 571 ezer euró, Indianapolisban 525 ezer dollár a fődij. Kitzbühelben a vilgáranglistán 27. olasz Seppi az első kiemelt, Indianapolisban a 8. James Blake. Az amerikai az egyetlen, aki a legjobb tízből meccset játszik a héten.