Szávay nem jutott döntőbe Ausztriában

2008.07.19. 18:28
A magyar teniszező a délelőtti negyeddöntőt még sikerrel vette Bad Gasteinben, délután azonban már nem bírt a negyedik helyen kiemelt Parmentierrel.

Az első helyen kiemelt Szávay Ágnes délelőtt könnyedén verte világranglistán 64. helyen álló, hetedik kiemelt Iveta Benesovát, így bizakodva várhatta a délutáni elődöntőt, ahol a negyedikként rangsorolt francia Pauline Parmentier várt rá a Bad Gastein-i, 175 ezer dolláros tornán.

A szoros program oka az volt, hogy a héten számos alkalommal csúszott a program esőszünet miatt, így a mai napon a negyeddöntők mellett az elődöntőket is lebonyolították.

Délelőtt alig egy óra elég volt a magyar teniszező győzelméhez, délután 1 óra 18 perc alatt két játszmában kikapott riválisától, így kiesett.

A viadal honlapja szerint az első szettben 3:3-ig együtt haladt a két versenyző, majd a világranglista 14. helyén álló Szávay elveszítette adogatását. Később három szettlabdát hárított, de ez is kevés volt, mert ellenfele 49 perc alatt vezetést szerzett.

A folytatásban Parmentier azonnal brékelte a magyart, aki nem tudott lépést tartani riválisával, másodszor is elveszítette az adogatójátékát és ezzel befejeződött számára a Bad Gastein-i torna.

Eredmények:

Elődöntő: Parmentier (francia, 4.)-Szávay (1.) 6:4, 6:2
Korábban: negyeddöntő:

Szávay (1.)-Benesova (cseh, 7.) 6:2, 6:2

Parmentier (francia, 4.)-Meusburger (osztrák) 7:6 (7-3), 6:3

Koriceva (ukrán)-Hladikova (cseh) 6:3, 6:1

Hradecka (cseh)-Mayr (osztrák) 6:3, 6:1