Szávay könnyedén jutott az elődöntőbe

2008.07.19. 13:08
A világranglistán 64. helyen álló, hetedik kiemelt Iveta Benesová ellen lépett pályára Szávay Ágnes a Bad Gastein-i, 175 ezer dolláros torna negyeddöntőjében és alig egy óra latt simán nyerte a mérkőzést.

A találkozót Benesova adogatása nyitotta, amit nullára gyorsan meg is nyert. 2:1-nél már Szávay került brékelőnybe, ezután mindkét lány bukta adogatását, majd Szávay hozta sajátját, így 5:2-nél már az első szettért adogathatott. Három szettlabdája is volt, rögtön az elsőt bevágta, 26 perc alatt könnyedén hozta az első játszmát.

A második játszmában megint Benesová indította az adogatásokat. Ugyanúgy alakult a találkozó, mint amit az első szettben láttunk. 1:1 után Szávay egyszer, Benesová kétszer veszítette el az adogatását, így 3:2-es magyar vezetésnél megint Szávay következhetett. Könnyedén nyerte az adogatását, ahogy az első játszmában, immár hatodik alkalommal brékelt. A mérkőzésért adogatott, 40 semminél három meccslabdája volt.

Szávay a mai napon pontosan ütött, koncentrált volt a játéka, de még mindig nagyon sok, hat kettőshibát vétett. Első szerváinak a 91 százalékát megnyerte és egy ászt ütött.

A pénteki mérkőzéssel ellentétben Szávay nagyon könnyen nyert, ehhez az is kellett, hogy Benesová nem mutatott túl nagy ellenállást és a magyar sokkal pontosabban játszott. Egy perc híján egy óra alatt könnyedén győzte le vetélytársát, így nyugodtan várhatja a másik ágon a Parmentier-Meusburger mérkőzést, ugyanis ennek győztesével játszik délután a döntőbe jutásért. Az eredmény: Szávay (1., magyar)-Benesová (cseh) 6:2, 6:2.

Mivel a héten számos alkalommal csúszott a program esőszünet miatt, így a mai napon a negyeddöntők mellett az elődöntőket is lebonyolítják.