Az eső átalakította a US Open programját

2008.09.07. 10:11
Federer bejutott a US Open tenisztorna férfi döntőjébe, de hiába várta szombaton, ki lesz az ellenfele, az eső elmosta a programot. A női döntő is elmaradt.

Eső miatt a harmadik játszma közepén félbeszakadt az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal és a hatodikként rangsorolt brit Andy Murray elődöntője az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A szervezők később közölték, hogy szombaton már nem folytatódik a játék és a női egyes döntőjét sem tudják lebonyolítani.

Az első két szettet meglepetésre Murray nyerte (6:2, 7:6), a harmadikban a világranglista-éllovas Nadal vezet 3:2-re.

A női fináléban az amerikai Serena Williams és a szerb Jelena Jankovic csap majd össze a házigazdák tájékoztatása szerint magyar idő szerint hétfőn hajnali 3 órától. Nadal és Murray meccse vasárnap 22 órától folytatódhat, míg a férfi egyes döntőjét hétfőn 23 órától rendezik - ha az időjárás nem szól ismét közbe.

Hiába nyert egy szettet Djokovics, esélye som volt Federer ellen, akit láthatóan nagyon motiváltan teniszezett, és zseniális dolgokat művelt, így üzent talán az őt leíróknak. Az első játszmát brékelőnnyel 25 perc alatt hozta, majd a másodikban 1:2-nél veszítette el előszőr a szerváját. Djokovics már 4:1-re is elment, innen még felállt Federer, de a szerb 6:5-ös vezetésénl három játszmalabdájából a másodikat beütötte és egyenlített.

A harmadik játszmában újra csak szorosan alakult, ezúttal a svájci nyert hasonló arányban, a negyedik viszont nagyon sima volt. Roger Federer sorrendben ötödször jutott be a US Open fináléjába a legutóbbi négyet meg is nyerte, megszakítás nélkül a 33. győzelmét aratta Flushing Meadowsban.

US Open

Férfi egyes, elődöntő: Federer (2., svájci)-Djokovic (3., szerb) 6:3, 5:7, 7:5, 6:2