Kapros Anikó két év után WTA-főtáblás

2008.09.15. 09:29 Módosítva: 2008.09.15. 09:37
Arn Gréta és Czink Melinda nem jutott az 1,34 millió dolláros tokiói női tenisztorna főtáblára, miután a selejtezők második fordulójában vereséget szenvedetek. Kapros Anikó 2006 után szerepel ismét WTA-tornán.

Nagyon erős mezőny gyűlt össze Tokióban, ahol a héten 1,34 millió dolláros, Tier I-es női tenisz tornát rendeznek, amelyen főtáblás Szávay Ágnes, és a selejtezőben is két magyar vágott neki a küzdelmeknek. A világranglista legjobb 10 versenyzőjéből hatan is indulnak. Ott lesz a két szerb, Jelena Jankovics és Ana Ivanovics, az olimpia döntőt vívó két orosz, Gyementyeva és Szafina, valamint a szintén orosz Szvetlana Kuznyecova is.

Szávay Ágnes a szabadkártyával induló japán Ajumi Morita ellen kezd. A japán 143. a világranglistán, a francia nyílt bajnokság első körében Szávay legyőzte őt.

Az biztos, hogy Szávay lesz az egyetlen magyar főtáblás, ugyanis Arn a japán Nara legyőzése után kikapott a brit Kaethavongtól, Czink Melinda pedig előbb nyert a japán Sema ellen, majd vesztett a francia Rezaival szemben.

A hét másik női versenyén, a kínai Kantonban játszik a világranglistán 310. helyen álló Kapros Anikó. A magyar teniszező a román Olaru ellen kezdi meg a sorozatot, ellenfele jelenleg 119. Kapros Anikó 2007-ben, a portorozi torna selejtezőjében szerepelt utoljára WTA-tornán, de főtáblán annál is régebben, pontosan két éve, éppen ugyanezen a viadalon indult.

A férfiaknál a héten nem rendeznek ATP-tornát, hiszen a Davis Kupa világcsoportjában az Oroszország-Argentína és a Spanyolország-Egyesült Államok mérkőzéseket rendezik. A világcsoportba kerülésért is játszanak nyolc összecsapást, péntektől vasárnapig.