Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szávay címvédő volt, de már kiesett

2008.09.25. 11:29
A magyar teniszező, aki tavaly megnyerte a pekingi tornát, két sima játszmában kikapott a spanyol Anabel Medina Garriguestől.

Szávay azzal a spanyol Anabel Medina Garriguesszel játszott a pekingi nemzetközi tenisztorna második fordulójában, akit nyáron Wimbledonban három játszmában legyőzött. Akkor a magyar teniszező az első szettet szorosan nyerte (7:6), a másodikban simán kikapott (2:6), a harmadikat ő hozta magabiztosan (6:2).

6:2 most is kétszer volt, a spanyol 31 percnyi játék után ennyire nyerte az első játszmát. A magyar teniszező első szerváinak mindössze 55 százaléka volt jó, és ezeknek is csak a feléből tudott pontot csinálni.

A második szett elején hiába kezdett a magyar versenyző, riválisa két labdamenetet nyert, pillanatok alatt ellépett, és bár sikerült felzárkózni 40:40-re, Szávay megtorpant, a spanyol egyből brékelt.

A második gém szinte tükörképe volt az elsőnek, Szávay ellépett, Garrigues egyenlített, a végén a magyar jobban koncentrált, egyenlített. 2:2-nél még egyenlőre álltak, de aztán két játékot elvitt a spanyol. Szávayt ez annyira megzavarta, hogy következő adogatójátékát rekordidő alatt veszítette el, majd ellenfele könnyedén hozta a magáét, így 6:2-re végződött ez a játszma is.

A magyar játékos rettenetesen rossz statisztikával zárt, szinte egy mutatója sem ment ötven százalék fölé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?