Szávayt most is gyorsan kiverték

2008.10.22. 17:41 Módosítva: 2008.10.22. 18:16
A legjobb magyar teniszező szerdai ellenfele, Flavia Pennetta vasárnap még nagy csatát vívott Venus Williamsszel a zürichi döntőben, de nem fáradt el, a linzi torna első fordulójában 6:1, 6:2-re verte Szávayt.

Szávay Ágnes ezúttal sem tudta átlépni saját árnyékát, nagyon könnyen, két játszmában kapott ki a világranglistán 14. Pennettától.

Mindössze 57 perc kellett, hogy az olasz 6:1, 6:2-re megnyerje a meccset. Az első szettben négy brékpontjából hármat megnyert Szávay ellenfele, a magyar lány 44%-osan nyerte az első szervából származó pontokat és két kettőshibával mindössze 11 pontot tudott csak hozni.

A második játszmában némileg javult a magyar teniszező hatékonysága, de ez is csak arra volt elég, két gémet és mindössze 20 pontot csináljon. Szávaynak idén ez volt az utolsó versenye, 26 győzelme mellett 25 vereséget szenvedett, ami közel 50%-os mérleg.

"Flavia nagyszerű formában van, azért harcol, hogy biztosítsa részvételét a WTA-világbajnokságon. Nekem viszont változatlanul nem úgy megy a tenisz, ahogy szeretném. Tart a rossz szériám. Ez tükröződött a mai meccsen is" - mondta Szávay Ágnes. "Nagyon bízom abban, hogy végre kilábalok a hullámvölgyből és jövőre ismét sikeres leszek."

Szávay 2008. április 14-én még a 13. helyen állt a világranglistán, innen kezdett visszacsúszni, jelenleg a 25. Az idei évadban, februárban Párizsban döntős volt, de kikapott Csakvetadzétól, majd áprilisban negyeddöntőt játszott az Amelia Island-i tornán, majd rá egy hétre Charlestonban is. Májusban, Berlinben jutott el megint a legjobb nyolcig. Bad Gasteinben pedig a döntőért teniszezett, de kikapott.

A Grand Slam-ek közül az Australian Openen az első körben kiesett, a Roland Garroson két, Wimbledonban három kört ment. A számára oly kedves US Openen csak egy ellenfelet tudott legyőzni, az olimpián Pekingban azonnal búcsúzott.