Most sem lesz Nadal-Federer döntő

2008.11.01. 11:53
Federer el sem kezdte meccsét, sérülésre hivatkozva visszalépett a Blake elleni találkozótól. Davigyenko csúnyán megverte Nadalt az első szettben, miután a spanyol jelezte, sérülés miatt nem tudja folytatni. Czink Melinda számára szintén a negyeddöntő jelentette a végállomást Quebecben.

Legutóbb Madridban készült a közönség a nagy csatára, a Nadal-Federer döntőre. A kiemelésnek köszönhetően Páirzsban, a 2,27 millió eurós férfi tenisztornán is ott találkozhattak volna. Madridban az elődöntőben esett ki mindkét teniszező, most pedig a negyeddöntőben úgy, hogy mindkét klasszis feladta meccsét.

Roger Federer hátfájásra hivatkozva lépett vissza a James Blake elleni találkozótól, míg Nadal combizom-húzódás miatt adta fel a Davigyenko elleni párharcot.

Rajtuk kívül Nalbandian és Tsonga elődöntős, érdekesség, hogy Blake mellett az előbbi kettő hajt még a sanghaji Mester Kupa részvételt jelentő maradék két helyért. Az első négy kiemelt mindegyike elvérzett, a címvédő Nalbandian számára így megnyílt az út újabb bajnoki címhez.

federer

A sanghaji Mester Kupára már csak két hely kiadó. A jelenlegi állás szerint del Potronak 369, Gilles Simonnak 356 pontja van, ők már nem gyarapíthatják ezt, mivel kiestek.

A még versenyben lévők közül Davigyenko már Mester Kupa-résztvevő, James Blake-nek 355 pontja van, Tsonganak 335, Nalbandiannak 320. Az elődöntőben Davigyenko Nalbandiannal, Tsonga Blake-kel játszik.

Akik a döntőbe jutnak, azok újabb 25 ponttal gazdagodnak, így a Tsonga-Blake találkozó győztese Mester Kupa-résztvevő, aki nyer, lehagyja Simont. Nalbandiannak meg kell nyernie a tornát, ha indulni akar Sanghajban.

Kérdés, hogy mi lesz Federer és Nadal sorsa, bár vélhetően mindketten felépülnek a november 9-ei rajtra. Amennyiben nem, a hátrébb végzett versenyzők lépnek előre.

BNP Paribas Masters, Párizs, a pénzdíj: 2,27 millió euró.

Férfi egyes, negyeddöntő: Davigyenko (orosz, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:0, Nadal feladta, Blake (amerikai, 11.)-Federer (svájci, 2.) Federer visszalépett, Nalbandia (argentin, 8.)-Murray (brit, 3.) 7:6, 6:3, Tsonga (francia, 13.)-Roddick (amerikai, 7.) 5:7, 6:4, 7:6

Véget ért Czink Melinda menetelése a quebeci, 175 ezer dolláros női tornán. A negyeddöntőben kikapott az első helyen kiemelt, orosz Nagyja Petrovától. Az első szett nagyon sima volt, a másodikat már szorossá tudta tenni a magyar versenyző, de csak megszorítani tudta a világranglista 11. helyén álló Petrovát.

A selejtezőből, szerencsés vesztesként főtáblára jutó Angela Haynes már az elődöntőbe jutott, miután három játszmában nyert a francia Dechy ellen. A világranglista 189. helyén álló versenyző élete legnagyobb bravúrját érte ezzel el.

Bell Challenge, Quebec City, a pénzdíj: 175 ezer dollár.

Női egyes, negyeddöntő: Petrova (orosz, 1.)-Czink 6:1, 6:4, Mattek (amerikai, 6.)-Oudin (amerikai) 7:6 (9-7), 6:1, Wozniak (kanadai, 5)-Voszkobojeva (kazah) 6:2, 6:2, Haynes (amerikai)-Dechy (francia) 2:6, 7:6, (7-2), 6:3.