Czink Melinda továbbment Melbourne-ben

2009.01.20. 11:00

Czink Melinda folytatta parádés sorozatát. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság előtt két tornán is a selejtezőből jutott a főtáblára, Hobartban negyeddöntős volt, és csak drámai csatában szenvedett vereséget. Melbourne-ben a női egyes nyitó fordulójában simán verte a jóval esélyesebb román Sorana Cristeát.

A világranglistán 37. román teniszező ugyan több ászt ütött – hetet, míg a világranglista-89. Czink csak egyet –, de míg az első adogatások nagyjából egyformán jöttek be, a második szervákban a magyar játékos hatékonyabb volt, 67 százalékban nyerte ezeket, Cirstea 11-éhez képest.

Mindkét szett 27 perc alatt ért véget, Cirstea hat kettős hibát követett el, Czink csak hármat, a magyarnak tízszer volt lehetősége bréklabdára, ötöt be is ütött. Az eredmény: Czink (magyar)-Cristea (román) 6:2, 6:2.

A második fordulóban Cseng Csie lesz Czink ellenfele, a kínai sem fáradt el nagyon, 6:3, 6:3-ra nyert a francia Pin ellen. Cseng a torna 22. kiemeltje, a világranglistán 24. Tavaly Szávayt győzte le kétszer is, Wimbledonban és a pekingi olimpián. Czink negyedszer találkozik a kínaival, eddig kétszer a magyar nyert, 2003-ben pedig – első meccsükön – Cseng diadalmaskodott. A talákozóra várhatóan csütörtök hajnalban kerül sor.