Venus Williams magabiztosan nyert Acapulcóban

2009.03.01. 10:43 Módosítva: 2009.03.01. 12:04

Az első körben a spanyol Llagostera Vives, majd két magyar, Arn Gréta és Szávay Ágnes is nagy csatára késztette a világranglista-5. Venus Williamst, aki aztán az utolsó két meccsét nagyon könnyedén hozta.

Venus Williams nyert Acapulcóban
Venus Williams nyert Acapulcóban

A döntőben csak három gémet engedélyezett a második kiemelt olasz Flavia Pennettának, és pályafutása 41. tornagyőzelmét aratta. Legutóbb éppen az olasz nyert Acapulcóban, így nem sikerült a címvédés. Venus Williams a múlt héten Dubajban, most pedig már Mexikóban aratott sikert.

Nicolas Almagro csak a negyedik kiemelt volt a szintén Acapulcóban zajló férfitornán, mégis megtudta védeni 2008-ban kiharcolt bajnoki címét. A döntőben az esélyesebb, francia Gael Monfils ellen nyert. Thomas Muster után Almagro a második teniszező, aki ismételni tud Mexikóban. Az osztrák 1993-ben az első alkalommal kiírt acapulcói versenyt megnyerte, majd utána még háromszor egymás után első tudott lenni. Almagro 2005 óta vesz részt ezen a versenyen, elődöntős, majd negyeddöntős is volt korábban. Idén kétszer volt negyeddöntős, pályafutása ötödik bajnoki címét szerezte.

Tovább folytatódik a 21 éves Jevgenyij Koroljov menetelése Delray Beachen. Csak saját rutintalanságának és kapkodásának köszönheti, hogy némileg szoros volt az elődöntő, de annak is csak a második szettje. Az orosz döntőbe jutott, ahol ellenfele a torna elsőszámú kiemeltje, Mardy Fish lesz, 2003 óta először nyerheti hazai játékos a tornát. Érdekesség, hogy a tavalyi döntőt is selejtezős nyerte. Akkor a japán Nisikori az amerikai James Blake-t győzte le.

Novak Djokovics szombaton nyert David Ferrer ellen Dubajban. A döntő legszebb pillanatiról videót is tudunk mutatni.

A mexikói Monterreyben három magyar is érdekelt. Szávay Ágnes és Czink Melinda a főtáblán, Arn Gréta a selejtezőben. Arn meg is kezdte menetelését, az első körben az ukrán Viktorija Kutuzova ellen nyert. Eredetileg a világranglistán 88. helyen álló Lourdes Dominguez Lino lett volna az ellenfele, aki korábban már kétszer is legyőzte a magyart, de a spanyol érdekelt volt a acapulcói torna párosdöntőjében, így visszalépett. Arn következő ellenfele a japán Rika Fudzsivara lesz, aki a magyar mögött áll jelenleg a világranglistán 12 hellyel, de 2002-ben már nyert Arn ellen.

Közben a főtábla sorsolását is megtartották. Az első kiemelt a lengyel Agnieszka Radwansa, Szávayt az ötödik helyre rangsorolták és a francia Pauline Parmentier ellen fog kezdeni, aki a 83. helyen áll. Tavaly, a Bad Gastein-i torna elődöntőjében nyerte első meccsüket a francia. Czink is Szávay ágán kapott helyet, elvileg az elődöntőben találkozhatnának. Czink az orosz Kudrjavceva ellen játszik az első fordulóban. Czink a 73., az orosz pedig a 65., ez lesz első, egymás elleni meccsük.

A fehéroroszországi Minszkben Kapros Anikó ITF-tornán indul. A viadalon az olasz Corinna Dentoni az első kiemelt, aki csak a 150. helyen áll a világranglistán, Kapros a 13. a rangsorban, jelenleg a 240 a ranglistán.

Az egyiptomi Gizában, szintén ITF-versenyen Filipovski Aleksandra és Jani Réka a selejtezőből indult, az első körből csak Jani jutott tovább.

Eredmények

Abierto Mexicano Telcel, Acapulco, Mexikó, ATP World Tour 500 (a pénzdíj: 1 226 500 USD)

Férfi egyes. Döntő: Almagro (spanyol, 4.)-Monfils (francia, 2.) 6:4, 6:4.

Delray Beach International Tennis Championship, ATP World Tour 250 (a pénzdíj: 500 000 USD)

Férfi egyes. Elődöntő: Fish (amerikai, 1.)-Chardy (francia, 7.) 6:4, 6:1, Koroljov (orosz)-C. Rochus (belga) 6:1, 7:5.

Abierto Mexicano Telcel, Acapulco, Mexikó, International Series (a pénzdíj: 220 ezer USD)

Női egyes. Döntő: V. Williams (amerikai, 1.) -Pennetta (olasz, 2.) 6:1, 6:2.