Arn Gréta a főtábláért játszik Mexikóban

2009.03.02. 09:08 Módosítva: 2009.03.02. 09:18

A héten csak egyetlen női tornát rendeznek, a férfiaknál Davis-kupa meccseket rendeznek a világ szinte minden pontján. Mexikóban, két magyar főtáblás, Arn Grétának már csak egy győzelem kell ehhez. Hazai játékos nyert Delray Beachben.

Arn Gréta három szettben, a végén rövidítésben győzte le a japán Rika Fudzsivarát, így a harmadik fordulóba jutott a monterrey-i, 220 ezer dolláros női keménypályás versenyen.

A 2 óra 32 percig tartó meccs első játszmáját 6:4-re a magyar lány nyerte, a másodikban viszont a japán nyert, elég simán 6:2-re, ekkor Fudzsivara háromszor, Arn egyszer brékelt. A döntő szettben nagyon sokat hibázott mindkét játékos, háromszor veszítette el mindkettő az adogatását, végül a rövidítésben Arn 7-2-re nyert és továbbjutott.

A főtáblára jutásért a szlovák Lenka Wienerova lesz az ellenfele, aki a cseh Zahlavovát és a romániai Szatmári Ágnes győzte le eddig. A 20 éves Wienerova a 177. helyen áll a világranglistán, még sosem találkozott Arnnal.

A főtáblán Szávay Ágnes és Czink Melinda csak kedden kezdi a küzdelmeket egyesben, párosban viszont már hétfőn, közép-európai idő szerint este fél kilenckor, pályára lépnek, ráadásul egymás ellen: Szávay a cseh Vladimira Uhlirova, míg Czink a dél-afrikai Natalie Grandin oldalán.

Mardy Fish megállította Jevgenyij Koroljovot. Az utóbbi, a 21 éves orosz a selejtezőből menetelt egészen a döntőig, ahol azonban kikapott a torna első számú kiemeltjétől. Fish 13. döntőjét játszotta, de csak harmadszor sikerült nyernie, 2006-ban, Houstonban nyert legutóbb. Delray Beach-ben utoljára 2003-ban, Jan Michael Gambill révén, nyerte hazai játékos a tornát. Tavaly Kej Nisikora a selejtezőből feljutva nyerte a floridai versenyt. A torna 17 éves történetében először fordult elő, hogy az első kiemelt megnyerje a viadalt.

Eredmények

Delray Beach International Tennis Championship, ATP World Tour 250 (a pénzdíj: 500 000 USD)

Férfi egyes. Döntő: Mardy Fish (amerikai)-Jevgenyij Koroljov (orosz) 7:5, 6:3.

Monterrey Open, Monterrey, Mexikó, International Series (a pénzdíj: 220 ezer USD)

Női egyes. Selejtező, 2. forduló Arn Gréta (magyar)-Rika Fudzsivara (japán) 6:4, 2:6, 7:6(2).