2-0-ra vezet Bulgária a Davis Kupában

2009.03.06. 21:30

Kellner Ádám négy játszmában, nagy csatában, 3 óra 20 perc alatt kikapott Grigor Dimitrovtól pénteken Győrben, ezzel a bolgár férfi teniszválogatott 2-0-ra növelte előnyét a házigazda magyar csapat ellen a tenisz Davis Kupa Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának első fordulójában.
Eredmény: Magyarország-Bulgária 0-2 - állás az első nap után Kellner Ádám-Grigor Dimitrov 6:7 (5-7), 4:6, 7:6 (7-5), 6:7 (5-7) korábban: Balázs Attila-Todor Enev 2:6, 6:4, 4:6, 4:6

Balázs Attila veresége után rendkívül fontos összecsapás következett, hiszen amennyiben Kellner is kikap, a bolgárokat már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól. Kellnernek pokoli nehéz dolga volt, riválisa, a mindössze 17 esztendős Dimitrov ugyanis a legnagyobbaknak, így például a világelső Rafael Nadalnak és a többi ásznak is méltó ellenfele volt az utóbbi hetekben.

Tavaly a juniorok között pedig megnyerte az US Opent és Wimbledonban is diadalmaskodott. Kellner felvette a kesztyűt. Nem ismert lehetetlent, remekül szervált, kitűnően fogadott, csakhogy ez sem volt elég. Riválisa irtózatos erővel, "vizet fakasztóan" adogatott. Az első szettet a rövidítésben nyerte meg Dimitrov, a másodikban pedig 4:4 után - kihasználva a magyar játékos kisebb megingását és egy bírói tévedést - brékelte Kellnert, ez pedig elég is volt számára a szett megnyeréséhez, mert simán hozta a saját szerváját.

A harmadik szakaszban ismét a rövidítés döntött, Dimitrov már két labdára volt (5-5) a végső sikertől, de Kellner óriási szívvel, nagy küzdelemben megnyerte a szettet, ezzel szépített.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban, a magyar teniszezőnek 5:4-es vezetésénél három labdája volt az egyenlítéshez, ám megremegett a keze, így ismét a rövidített játék következett: a bolgár 4-1-es előnyhöz jutott, de Kellner fordított 5-4-re. Aztán két Dimitrov pont jött, majd a meccslabda! A bolgár adogatott, a hosszú labdamenet végén Kellner rontott, ezzel véget ért a mérkőzés.

Baranyi Szabolcs DK-kapitány dicsérte Kellner: "Ádám felnőtt a feladathoz, rendkívül jól és hatékonyan játszott a bolgárok fiatal tehetsége ellen. Nagyszerű teniszt láthatott a közönség. Dimitrov szinte mindent tud erről a játékról, holott még csak 17 esztendős. Jellemző adat, hogy 39 ászt ütött. Ami az esélyeinket illeti, meglátjuk, mit hoz a holnapi páros." Szombaton 15 órától a Bardóczky Kornél, Varga Róbert kettős a Dimitrov, Enev duóval csatázik.