Szávay nyolcaddöntős Indian Wellsben

2009.03.16. 22:32

Szávay Ágnes a második meccsét játszotta a 4,5 millió dolláros Indian Wells-i női tenisztornán. Ellenfele a világranglista-83. német Kristina Barrois volt, aki a selejtezőből érkezve sorrendben a cseh Zakopalovát, majd a francia Alizé Cornet-t győzte le, úgy, hogy mindössze 7 gémet vesztett, szettet egyet sem.

Rögtön Szávay-kettőshibával kezdődött a meccs. Az első játszmában, alig húsz perc alatt 4:0-ra elhúzott a magyar játékos. Kétszer brékelt, könnyedén nyerte pontjait. Aztán kicsit megtorpant. 27 éves ellenfele egyszer visszabrékelt, 4:2-re zárkózott, a hatodik gémet nullára nyerte, aztán brékhátrányát is kiegyenlítette.

Szávay könnyűnek tűnő első játszmát engedett ki kis híján a kezéből. Talán ez járthatott az ő fejében is, mert ahogy a torna előző mérkőzésén, most is összekapta magát. Újra elvette ellenfele adogatását, és 34 perc alatt 6:3-ra megnyerte a szettet. Második szervái nagyon gyengék voltak, csak 25%-osan hozta pontjait, ráadásul három vesztett gémje ellenére a pontok mindössze 56 százalékát hozta.

A második játszma is igazolta, hogy Barrois nem véletlenül jutott el idáig. Nagy csata folyt minden pontért, de Szávay megint fogadóelőnybe került 3-1-nél. Két fogadóelőnyt követően mindenki hozta a saját adogatását, majd Szávay a meccsért szervált, semmire nyert. Egy óra és 24 perc alatt verte ellenfelét.

A statisztikákat figyelve Szávay továbbra is remekül értékesíti első szerváit, de a másodikban továbbra is sokat hibázik, bár ebben is javuló a tendencia. 4 kettőshibát vétett, 55%-át nyerte a pontoknak, kilenc lehetőségéből ötször sikerült elvennie ellenfele adogatását.

A legjobb 16 között ellenfele a torna 7. kiemeltje, a lengyel Agnieszka Radwanska lesz, aki két játszmában, 6:1, 6:4-re verte a kanadai Wozniakot. Érdekesség, hogy Szávay új párospartnerével fog játszani, akivel a torna első fordulójában már kiestek. Eddig egyszer találkozott a lengyellel, 2007-ben Palermóban 6:0, 6:3-ra verte.