Roger Federer kiesett Indian Wellsben

2009.03.22. 09:39 Módosítva: 2009.03.22. 09:54

Egymás után negyedszer győzte le Andy Murray a svájci Roger Federert. Az egykori világelső a tavalyi US Open óta nem tud nyerni a fiatal skót ellen.

A férfi elődöntőket rendezték Indian Wellsben, a 4,5 millió dollár összdíjazású tenisztornán. Az első párban Rafael Nadal és Andy Roddick találkozott. Roddick 11 meccs óta veretlen, legutóbb a San José-i torna elődöntőjében kapott ki a cseh Radek Stepanektől. Ebben az esztendőben ez volt az ötödik ATP-tornája és eddig mindig eljutott az elődöntőig.

Az első játszmában Nadalnak 5:3-nél két bréklabdája is volt, amit még Roddick hárított, aztán a szettért adogatva hozta az elsőt. A következő játszma rövidítésben ért véget, 1 óra 50 perc alatt nyert Nadal. A világ jelenleg legjobb játékosa karrierje 43. döntőjére készül. Ebből eddig 32-öt megnyert, közte 16 Mestersorozat állomást. Nadal 2007-ben megnyerte az Indian Wells-i tornát.

Ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, az mostanában elég gyakori: megint legyőzték Roger Federert, Andy Murray idén már másodszor. A sérüléssel is bajlódó svájci Doha után az amerikai tornán is az elődöntőben kapott ki a skóttól.

2008-ban a US Openen nyert Federer Murray ellen utoljára, azóta mind a négy meccsüket az a Murray nyerte, akinek egészen elképesztő az idei mutatója: 20 győzelem és mindössze egyetlen vereség (a dubaji tornán sérülés miatt lépett vissza Gasquet ellen), idén csak a spanyol Verdasco győzte le.

Federert rövidebb idő alatt verte három szettben, mint tette azt Nadal Roddickkal. Az 1 óra 48 percig tartó csatában a döntő játszma nagyon sima volt, az egykori világelső még mindig nem mutatja igazi arcát, talán korábbi sérülései gátolják ebben.

A jövő héten Miamiban rendezendő szupertornán két orosz egészen biztosan hiányozni fog. Nyikolaj Davigyenko a férfiaknál, Marija Sarapova a nőknél sérülésre hivatkozva jelezte visszalépését. Davigyenko a cím védője, Rafael Nadalt győzte le 2008-ban.

BNP Paribas Open, Indian Wells (a pénzdíj: 4,5 millió USD)

Férfi egyes, elődöntő: Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Andy Roddick (amerikai, 7.) 6:4, 7:6(4), Andy Murray-Roger Federer 6:3, 4:6, 6:1.