Czink Melinda nem jutott a főtáblára Miamiban

2009.03.24. 16:28

Czink Melinda a főtáblára jutásért játszott Miamiban, a 4,5 millió dolláros tenisztorna selejtezőjében. Ellenfele a lengyel Urszula Radwanska a világranglista-11. Agnieszka húga, akit jelenleg öt pozícióval előz a magyar teniszező.

Korábban egyszer találkozott a két játékos, idén az ausztráliai Hobartban. Az a meccs nem fejeződött be, Radwanska 4:2-es Czink-vezetésnél feladta. A lengyel kezdte az adogatást, 1:1 után sikerült Czinknek az első brék, de Radwanska egyből visszavette, majd egy újabb fogadóelőnnyel 28 perc alatt 5:2-re ment el. A magyar játékos öt bréklabdát is hárított és szépített. Mindez azonban hiábavaló volt, mert végül 41 percnyi játék után Radwanska hozta az adogatását és 6:3-ra nyerte az első játszmát.

Czink már az első szettben is rengeteget hibázott, ami folytatódott a második játszmában is. Első adogatásai alig csak felét tudta hoznia, míg a második szervái közül csak minden harmadikat nyerte meg. 18 perc alatt 5:1-re húzott el Radwanska, és a végén nagyon könnyen, 6:1-re nyert, a négy kettős hibát vétő magyar ellen. Ahogy az első meccsén, a másodikon is csak négy gémet veszített a lengyel játékos és ő került a főtáblára.

Czink Melinda Indian Wells után Miamiban sem tudott a legjobbak közé kerülni, ezen a versenyen legalább egy meccset megnyert. Így csak Szávay Ágnesért szoríthatunk, aki a torna 25. kiemeltje és az első fordulóban erőnyerő. A másodikban a bolgár Cvetana Pironkova és az olasz Francesca Schiavone győztesével játszik. Ha ezt a találkozót hozza, minden bizonnyal a szerb Ana Ivanovics lesz majd az ellenfele.

Sony Ericsson Open, Miami (a pénzdíj 4,5 millió dollár)

Női egyes. Selejtező, 2. forduló: Czink Melinda (magyar, 6.)-Urszula Radwanska (lengyel) 3:6, 1:6.