Kim Clijsters visszatér

2009.03.26. 13:21 Módosítva: 2009.03.26. 14:40

Az amerikai nyílt bajnokság 2005-ös győztese - aki kedden már "megszellőztette" idei terveit - augusztusban Cincinnatiben, majd Torontóban indul, és hónap végén kezdődő US Openen is indul. Mindhárom tornára szabadkártyát kért.

A nagyközönség azonban már előbb is láthatja majd őt, ugyanis május 17-én Wimbledonban fog bemutatózni: több ex-sztár - Andre Agassi, Steffi Graf és Tim Henman - társaságában a teniszszentély új, fedett centerpályáját teszteli, telt ház előtt.

A 25 éves Clijsters - aki pályafutása során 34 tornán diadalmaskodott egyesben - tavalyelőtt májusban fejezte be a versenyzést. Ő volt az első belga teniszező, aki világelső lett: 2003-ban 19 héten keresztül vezette a ranglistát. Tavaly februárban kislánya született férjétől, Brian Lynch amerikai kosárlabdázótól.

"Amikor elkezdtem a felkészülést a Steffi Graf elleni mérkőzésre, nagyon belelkesedtem, egyébként is nagyon hiányoztak a tornák - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Cljisters. - Tizenegy-tizenkét hete tréningezem, keményebben, mint valaha és úgy éreztem, új kihívásra van szükségem. Jelenleg csak szórakozást jelent a játék, aztán majd meglátjuk. Voltam már világelső, nem az a célom, hogy újra az legyek." (MTI)