Szávay el sem fáradt az exvilágelső ellen

2009.03.30. 10:37 Módosítva: 2009.03.30. 10:37

Frissen várja a folytatást Szávay Ágnes, aki vasárnap három játszmában legyőzte a tavaly még világelső szerb Ana Ivanovicsot a Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású, keménypályás tenisztorna harmadik fordulójában.

A világranglistán jelenleg 25. magyar - akinek következő ellenfele a 11. kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka lesz hétfőn - saját honlapján nyilatkozott a három esőszünettel tarkított diadalról:

"Ezt most sokkal jobban bírtam fizikálisan, mint a Francesca Schiavone elleni meccset. Ott nekem kellett minden pontért megdolgozni. Ma több rövid labdamenet volt. Egyáltalán nem fáradtam el a végére, így nem okozhat gondot a regenerálódás a hétfői meccsig."

A WTA-rangsorban hetedik szerb sztár ellen a Vasas játékosa szerint nem egyszerű teniszezni, mert nincs igazán ritmusa a játéknak.

"A fontos pontokat mindazonáltal jól játszottam. A döntő szettben eszembe jutott a tavalyi berlini meccsünk, amikor vezettem, de eső miatt félbeszakadt. Most háromszor álltunk le eső miatt, először 2:0-nál, de szerencsére egyik sem tartott sokáig, be sem mentünk az öltözőbe. Talán az döntött, hogy jobban variáltam a játékot, kevesebbet rontottam és szerencsém is volt. A második szettben kétszer úgy vesztettem el az adogatójátékom, hogy pontot sem csináltam, egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a nagyon erős szembeszéllel" - jelentette ki a 20 éves győztes, hozzátéve: játszott már ennél sokkal jobban is.

Ami következő ellenfelét illeti, Szávay szerint hasonló meccs vár rá a fehérorosz ellen is, akivel juniorként Roland Garrost és Wimbledont nyert párosban.

"Azarenka nagyon jó formában van, most került be az első tízbe, de ha rá tudnék tenni a mai játékomra, volna esélyem. Jobban kell szerválnom, több első adogatás kell, és a szélhez is megpróbálok jobban alkalmazkodni. Azarenka hasonló stílusban játszik, mint Ana. Annyira nem üti erősen a labdát, de stabilabb. Elég egysíkú a játéka, de nem könnyű ellene."