Szávay Ágnes rátalált Sávolt Attilára

2009.04.02. 14:51 Módosítva: 2009.04.02. 15:09

A múlt héten a miami tenisztornán régi önmagát idéző, és a szerb Ana Ivanovics ellen a döntő szettben magabiztos és eredményes - a döntő szettben - játékot mutató Szávay Ágnes átmenetileg megtalálta edzőjét. A világranglista 25. helyén álló játékos januárban szakított Kuhárszky Zoltánnal, azóta leginkább – jobb híján - menedzserével, a korábban elismert párosjátékos, Lányi Andrással készült.

A versenyző csütörtökön jelentette be honlapján: edzéseinek irányítását Sávolt Attila veszi át. Sávolt 2002-ben 68. volt a világranglista, azóta a közelében sem járt senki ennek a helyezésnek.

"Az a feladatom, hogy szűk három hét alatt felkészítsem Ágit a tavaszi szezonra. Nem ismerem őt annyira, inkább a tévéből követtem a játékát, de ez nem lehet probléma. Biztosan tudunk segíteni neki, szakmailag és mentálisan az akadémián. Igyekszem átadni neki a tapasztalataimat” – fogalmazott Sávolt, aki az egyik szerb férfi játékossal tavaly együtt dolgozott.

"A salakos szezonra készülünk, ami azt is jelenti, hogy egy jó tíz napos kemény fizikai alapozással kezdünk, hosszú labdamenetekkel a pályán. Szeretném a játékának a támadó jellegét erősíteni. A feladat kihívás, de nem egy hosszú távú megállapodásról van szó egyelőre. Azt felajánlottam Ági menedzserének, hogy az itthoni felkészülésben a jövőben is szívesen segítek” – nyilatkozott az edző.

Szávay Ágnes húga, Blanka pár hónapja Sávolttal edz, vagyis nem feltétlen lesz ismeretlen előtte a stílusa. "Nagyon jó alany, alázatos, eltökélt, ügyes” – összegzett.

A legjobban jegyzett magyar teniszező legközelebb Stuttgartban – premier kategóriás versenyen - áll rajthoz, április huszonhetedikén.