Del Potro életében először verte Nadalt

2009.04.03. 10:54

Kiesett a 9 millió dolláros miami tornán az első kiemelt. A legjobb négy helyre rangsorolt teniszezőből hárman jutottak az elődöntőbe, amire a viadalon 1988 óta nem volt példa. Akkor az első Mats Wilander, a második Jimmy Connors, a harmadik Miroslav Mecir, valamint Yannick Noah elődöntőzött. Juan Martin Del Potro életében először győzte le Rafael Nadalt.

Kereken három óra alatt nyert Juan Martin Del Potro. Elképesztő csata volt, mindkét játékos fantasztikus teljesítményt nyújtott. A két teniszező korábbi négy egymás elleni meccséből Del Potro mindössze egyetlen szettet tudott hozni.

Nadal ebben a szezonban harmadszor kapott ki, a brit Andy Murray és a francia Gael Monfils győzte le. A Davis-kupát is ideszámítva 11 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

Az első játszmában brékelőnybe került az argentin, és ezt a szett végéig őrizni tudta. A másodikban 2:1-nél megint Del Potro került fogadóelőnybe, de Nadal gyorsan kiegyenlített, majd három gémet nyert egymás után. 5:2-nél az argentin még visszatámadott, de a világelső gyorsan behúzta a játszmát, egyenlített.

Jött a mindent eldöntő szett, a spanyol játékos káprázatosan kezdett, 3:0-ra elment. Del Potro ezúttal bátran teniszezett, 3:3-nál utolérte. A 11. gémben 40-15-nél két meccslabdája volt Del Potronak, az elődöntőért fogadott. Nadal az elsőt ásszal hárította, majd Del Potro tenyerest rontott, a végén Nadal egyenlített.

A rövidítésben Nadal vezetett 3-2-re, onnan kezdve azonban nem hibázott az argentin, öt pontot nyert egymás után. Három óra játék után, pályafutása során Del Potro először győzte le Nadalt. A döntőbe jutásért Andy Murrayvel találkozik, aki könnyedén verte a spanyol Fernando Verdascót.

Roger Federer Djokoviccsal játszik, a tizedik egymás elleni meccsük lesz, Federer vezet 7-2-re, legutóbb a tavalyi Australian Openen nyert a szerb. Del Potro úgy várhatja az elődöntőt, hogy Murray ellen sincs még győzelme.

A Szávay Ágnest verő Viktorija Azarenka továbbra is megállíthatatlan. A női egyes elődöntőjében az orosz Kuznyecovát győzte le. Azarenka karrierje hetedik döntőjére készül, két tornát nyert idáig, mindkettőt idén. A fehérorosz idei mérlege elképesztő, 24 meccs, 22 győzelem, csak két vereség.

A másik ágon a két Williams csapott össze. A világelső Serena nagy csatában nyert, így 10-10-re alakította kettejük párharcát. Az utolsó két meccset Venus nyerte, legutóbb a US Openen nyert Serena.

Sony Ericsson Open, Miami (a pénzdíj: 9 millió dollár)

Férfi egyes, negyeddöntő: Juan Del Potro (argentin, 6.)-Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6 (3), Andy Murray (brit, 4.)-Fernando Verdasco (spanyol, 8.) 6:1, 6:2. Az elődöntőben: Del Potro-Murray, Federer-Djokovics.

Nők, elődöntő: Viktoria Azarenka (fehérorosz, 11.)-Szvetlana Kuznyecova (orosz, 8.) 6:3, 2:6, 7:5 Serena Williams (amerikai, 1.)-Venus Williams (amerikai, 5.) 6:4, 3:6, 6:3