Nadal salakon verhetetlen

2009.04.19. 17:57 Módosítva: 2009.04.19. 21:02

Rafael Nadal három szettben, 2 óra 43 perc alatt győzte le Novak Djokovicsot a 2,75 millió euró összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében. Nadal 34. tornagyőzelmét aratta.

Nadal idegesen kezdte a meccset, brékelőnnyel nyitott, de rögtön el is veszítette. A hatodik gémig mindkét játékos kétszer rontotta el adogatását. Innentől kezdve Nadal lett összeszedettebb, összes adogatását hozta, kétszer brékelt is. A végén Djokovics egy fonákkal veszítette el az első szettben a negyedik adogatását.

Djokovics a második játszmában is jobban nyitott, hozta az adogatását, majd elvette Nadalét. A spanyol egyszer még megtudta állítani Djokovicsot, de a szerb sorrendben három adogatást is hozott. 5-2-re még szépített Nadal, végül Djokovics 6:2-re nyerte a szettet. A 2006-os torna óta először vesztett játszmát a spanyol Monte-Carlóban.

A döntő játszmában viszont Nadal már szenzációsan teniszezett, 2:1-ig volt csak szoros az eredmény, onnantól minden gém Nadalé volt, végül 2 óra 43 perc alatt nyert a spanyol, sorrendben ötödik sikerét aratta a monte-carlói salakpályás tenisztornán. Bár simának tűnik a harmadik játszma, hatalmas csata folyt minden pontért.

Nadal elképesztően jól adogatott, első szerváinak 72 százalékat megnyerte, Djokovics viszont elég sokat rontott, főleg a ki nem kényszerített hibáiból a 47 volt nagyon sok. Érdekes, hogy a 24 gém feléből a fogadó jött ki jobban.

Nadal 34. tornagyőzelmét aratta, ebből a 14.-et a Mestersorozaton. Ezzel utolérte Roger Federert, André Agassi vezet, 17 elsőséggel. Idén 30 győzelem és csak 3 vereség a spanyol mérlege.

Eredmény, döntő: Nadal (spanyol, 1.)-Djokovic (szerb, 3.) 6:3, 2:6, 6:1.