Judit
3 °C
7 °C

Szávay Ágnes továbbjutott Stuttgartban

2009.04.28. 19:13 Módosítva: 2009-04-28 19:32:33

A világranglistán már csak 32. magyar teniszező a három hellyel mögötte álló, 35 éves japán Szugijamát verte három játszmában, döntő szett rövidítésben. Ez volt a két teniszező harmadik egymás elleni meccse, most már Szávay vezet 2-1-re.

Szávay kezdett jobban, egy fogadóelőnnyel gyorsan elhúzott 3:0-ra, Szugijama azonban gyorsan kiegyenlítette a brékhátrányt, majd hozta szerváját is. Szávaynak ezek után másodszor is sikerült brékelni, és alig negyven perc alatt 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában a japán húzott el 3:0-ra, ezúttal nem is engedett ki, és közel másfél óra után nagyon simán megnyerte, 6:2-re.

Jött a döntő szett, amelyben Szugijama megint elhúzott 2:0-ra. Szávay azonban jól bírta fejben, egyenlített és 4:4-ig egymás mellett haladtak. Ekkor Szávaynak három bréklehetősége is volt, de egyiket sem tudta kihasználni, így majdnem két óra játék után a meccsben maradásért adogatott. Már 0-30 is volt, de a magyar teniszező innen is vissza tudott jönni és megint egyenlített.

Nagy lehetőség volt ezután Szávay kezében, ugyanis brékelt és a meccsért már ő adogathatott. Nem sikerült, simán bukta az adogatását, jött a rövidítés. 3-3-ig szoros volt, aztán Szávay 5-3-ra, majd 6-4-re is vezetett. Két meccslabdája volt, az elsőt bevágta, két óra és 24 perc alatt jutott tovább.

Szávay következő ellenfele a Jelena Gyementyjeva (orosz, 2.)-Anna-Lena Grönefeld (német) párharc győztese lesz.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Szávay Ágnes-Szugijama (japán) 6:3, 2:6, 7:6 (7-4)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?