Babos Tímea második lett Bournemouthban

2009.05.03. 19:57

A végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtó Babos Tímea csak a döntőben kapott ki élete első felnőtt versenyén. A tornát a német Svenja Weidemann nyerte 4:6, 6:3, 6:4 arányban.

Ezen a meccsen is jól kezdett Babos, hiszen megnyerte az első szettet. Úgy jutott el a döntőig, hogy korábban egyetlen játszmát sem veszített el. A másodikban a német egyenlített, majd a döntőt 6:4-re nyerte. Babos első WTA-pontjait szerezte meg ezzel a sikerrel, amellyel egészen biztosan bekerül a legjobb ezerbe.

Ami még ennél is nagyobb eredmény, hogy párosban megnyerte a tornát, igaz döntőbeli ellenfelük, a francia Lechemia, Lim duó, az előbbi sérülése miatt visszalépett. Babos a brit Stephanie Cornish oldalán előbb a német Hofmann, Zaja, majd cseh és szlovák Linhova, Vrskova, végül cseh Jandova, Vanmova párost búcsúztatta. A magyar-brit kettős szett veszteség nélkül nyerte a tornát.

Marosi Katalin kiesett az Estorilban zajló, 220 ezer dolláros női torna selejtezőjének első fordulójában. A sokkal esélytelenebb ukrán Julija Bejgelzimertől kapott ki két szettben 6:0, 7:6(7)-ra. Czink Melinda főtáblás a portugáliai versenyen, Szávay Ágnes Rómában versenyez.