Babost nem lehet megállítani

2009.05.07. 14:10 Módosítva: 2009.05.07. 14:19

Babos Tímea, aki az élete első felnőtt nemzetközi versenyén egyből döntőt játszott, most Edinburghban menetel. Jani Réka Indonéziában versenyez, már negyeddöntős. A többiek nagyon gyorsan kiestek a hét WTA- és ITF -tornáin. 11-ből már csak ketten vannak versenyben.

A WTA-sorozatban négy teniszezőnk volt érdekelt. A római, 2 millió dolláros tornán, Arn Gréta a selejtező, Szávay a főtábla első körében esett ki. Estorilban 220 ezer dollár volt a tét, Marosi Katalinnak nem sikerült a kvalifikáció, Czink egy győzelemmel, a nyolcaddöntőben esett ki.

ITF versenyek heten indultak. Bukarestben 100 ezer dollárért játszanak, a torna első kiemeltje az ausztrál Jelena Dokic, a német Julia Görges a második. Kapros Anikó a főtáblán kezdett, de az első fordulóban a harmadik kiemelt, francia Stéphanie Foretz győzte le 6:4, 4:6, 6:4-re.

Király Pálma a zágrábi, Kovács Krisztina a weisbadeni, Nagy Judit a mosztari torna selejtezőjében búcsúzott. Az utóbbi kettő a főtáblára jutásért kapott ki.

Már csak Babos Tímea és Jani Réka van versenyben. A 16 éves Babos angliai sikere után, Skóciában, Edinburghban folytatta. Ezúttal nem kellett selejtezőt játszani, a főtáblán a hazaiak versenyzője, a szintén világranglista pontok nélküli, 17 éves Sabrian Stewartot verte nagyon könnyen, 6:0, 6:1-re. Már a második fordulós ellenfele is megvan, a szintén brit, jelenleg 984. helyen álló, Babossal egykorú Jennifer Rennel játszik. Egyébként a főtábla 32 versenyzője közül, pont a fele még nem rendelkezik WTA-pontokkal.

Jani Réka az indonéziai Tarakanban versenyez. Két hazait legyőzve már negyeddöntős. Előbb Beatrice Gumulyát 4:6, 6:3, 6:1-re, majd Jessy Rompiest 6:4, 6:3-ra múlta felül. Az elődöntőbe jutásért a kínai Csie Haóval találkozik. Jani jelenleg az 585., a kínai a 702. a világranglistán.