Szávay Ágnes újra toptízes játékost vert

2009.05.14. 18:16 Módosítva: 2009.05.14. 20:27

A 3,5 millió euró összdíjazású madridi kiemelt tenisztorna legjobb nyolc játékosa közé került Szávay Ágnes, miután az idén remeklő, és három tornát is nyerő fehérorosz Azarenkát a döntő szettben pazar játékkal verte, igaz csak a nyolcadik meccslabdáját ütötte be. Azt is a háló segítségével.

A világranglista 38. helyére visszaeső Szávay Ágnes úgy látszik a madridi tenisztornán kezdi visszanyerni régi formáját, és harmadik meccsét is megnyerte. Ráadásként a fehérorosz Victoria Azarenkát, korábbi párospartnerét a junioroknál, még sohasem győzte le. Legutóbb, alig több mint egy hónapja Miamiban kapott ki tőle.

szavay

A madridi meccs sem indult jól, mert nemcsak az első pontot, mindjárt az első gémet is megnyerte a fehérorosz, és ezt Szávay szerváinál tette. Utána szoros gémek voltak, de a magyar teniszező nem tudott egyenlíteni, és az elsõ szettet 6:4-re ezzel el is bukta.

A másodikban azonban átvette az irányítást, 2:1-nél ismét elvette ellenfele adogatását, és nemcsak a sajátjára vigyázott, még egyszer sikerült brékelnie a ranglista kilencedik helyén álló riválisát.(6:2)

A harmadik szettben Szávay indított remekül, fogadóként nyerte az első gémet, a másodikban ugyan zavarban volt, nem hagyta az egyenlítést, az összes fogadóesélyt hárította. Vagyis elhúzott 2:0-ra, és ez kissé összetörte a belorusz játékost, mert innen 5:0-ig gémet sem tudott nyerni, Szávay pedig rég látott önbizalommal játszott, különösen fonák ütései sikerültek jól.

Amikor viszont már csak egy gém hiányzott, az nagyon nehezen jött össze, pedig Azarenka sérüléssel bajlódott.

Szávay 5:0-nál adogatott, negyven semmi után viszont nem tudta befejezni a meccset.

5:2-re szépített a fehérorosz, majd adogathatott is, ám a további felzárkózást már nem hagyta a magyar. A nyolcadik meccslabdáját már beütötte.

Amelie Mauresmo lesz az ellenfele az elõdöntőbe jutásért. Egyszer már, kemény pályán nyert a francia. Madridban a 16 kiemeltből már csak három van versenyben.

Eredmények:
SZÁVAY-Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 6:2, 6:2
Szafina (orosz, 1.)-Safarova (cseh) 6:0, 4:6, 6:3
Jankovic (szerb, 4.)-Vesznyina (orosz) 6:2, 6:2
A. Bondarenko (ukrán)-Csakvetadze (orosz) 6:0, 2:6, 6:3

A negyeddöntőben: SZÁVAY-Mauresmo (francia), Wozniacki-Dusevina (orosz), Szafina-A. Bondarenko, Jankovic-Schnyder (svájci)