Szávay agyonverte az orosz Vesznyinát

2009.05.27. 14:26

Szávay Ágnes a Roland Garros második fordulójában nagyon simán, 6:2, 6:0-ra verte az orosz Jelena Vesznyinát. A legjobb magyar teniszező pontosan játszott, 64 perc alatt kivégezte ellenfelét. Mindössze két gémet veszített, ötször is elvette riválisa adogatását.

Szávay nagyszerűen játszott, ezt mutatják a statisztikai mutatói is. Az első szerváiból 61, a másodikból 73 százalékot nyert, mindössze kilenc ki nem kényszerített hibája volt, és ezúttal egyetlen kettős hibát sem vétett. Egyetlen szervagémjét sem veszítette el. Hiba nélkül hozta le a meccset, pedig Jelena Vesznyina nagyszerű formában érkezett Párizsba.

Az orosz a szezon felénél már majdnem harminc helyet javított tavaly év végi világranglista-helyezésén, jelenleg 49., igaz, korábban volt már 40. is. Tavaly megverte Szávayt, Miamiban, egy keménypályás viadalon.

Az egész meccs csak 3:2-ig volt szoros. Innentől kezdve Szávay kilenc gémet nyert. Tenyereseivel, fonákjaival, ha kellett, átemelésekkel oktatta orosz ellenfelét. Innetől kezdve lesz nehéz, minden bizonnyal Venus Williams jön, aki a játéknap esti programjában a cseh Lucie Safarovával játszik.