Venus Williams próbálja megállítani Szávayt

2009.05.28. 15:57

Czink Melinda fantasztikus csatában jutott a 3. fordulóba a Roland Garroson, a torna 28. kiemeltjét, a világranglista-29. Sybille Bammert győzte le. 5:4-nél meccslabdája volt, végül 10:8-ra verte az osztrákot. Nehéz ellenfelek jönnek, Szávay Ágnes Venus Williams, Czink Melinda Szvetlana Kuznyecova ellen folytatja.

Czink Melinda ilyen sikeresen még sosem szerepelt Párizsban. Az első játszmában elhúzott 3:0-ra, onnan veszített.

A második játszmát megnyerte, majd a döntő szettben már 5:4-re vezetett és a meccsért adogatott. 40-30-nál meccslabdája volt, de Bammer akkor még fordítani tudott. Innentől 8:8-ig mindenki hozta a saját adogatását, ekkor Czink megint brékelt, megint a meccsért adogatott, és végül 2 óra 44 perc alatt győzött. A döntő játszma 91 percig tartott.

Czink következő ellenfele Szvetlana Kuznyecova lesz, a világranglistán 7. orosz még szettet sem veszített a Roland Garroson, gémet is csak hetet.

Szerdán sötétedés miatt 7:6-os Safarova-vezetésnél szakadt félbe a Safarova-Venus Wliams meccs. Csütörtökön folytatták, a második játszmát Venus Williams nyerte. Ekkor úgy tűnt, az amerikai rendezte gondolatait és pillanatok alatt le fogja söpörni cseh ellenfelét. Viszont Safarova is felkészült, a döntő játszmában kiválóan teniszezett, Venus pedig fogcsikorgatva próbált a cseh nyomában maradni.

Olyannyira jól ment Safarovának, hogy 5:4-nél meccslabdája is volt. Nem tudta hozni, Venus Williams beleerősített és 7:5-re fordított. Győzelmével eldőlt, hogy ő lesz Szávay Ágnes következő ellenfele. 2009-ben Acapulcóban már találkoztak, akkor Szávay szettet nyert az amerikaitól, akinek a jelenlegi formáját elnézve a még nagyobb bravúr sem kizárt.