Venus Williams párosban legyőzte Szávayt

2009.05.29. 19:28 Módosítva: 2009.05.29. 19:33

Ahogy kora délután az egyesben, olyan jól kezdett Szávay Ágnes párosban is a párizsi GS-tornán, de a végére a játékos elfáradt, és a Williams-testvérek könnyedén győzték le a Szávay, Gisela Dulko magyar-argentin duót. 97 perc alatt 2:6, 6:1, 6:2 lett a vége. Szávay pénteki teljesítménye így is szenzáció, egyesben még folytatja.

Szávay Ágnes kora délután egyesben mosta le az egykori világelsőt, este pedig úgy kezdett az argentin Gisela Dulko oldalán, mint ahogy egész korább meccsén teniszezett.

Rögtön egy brékkel nyitottak Szávayék, majd 2:0-ra vezettek. Az amerikai kettős erősebb volt, mint néhány órával korábban Venus, de csak annyira, hogy két adogatást tudjon hozni. 4:2-es magyar-argentin vezetésnél megint sikerült brékelni, és az első szettért adogathattak.

36 perc alatt megvolt az első játszma, az amerikaiak három kettős hibát vétettek, Szávayéknak 21 nyertes ütésünk volt, szemben Williamsék 12-jével.

A két Williams-lány együtt korábban nyolc Grand Slam-et nyert, Párizsban 1999-ben győztek utoljára, 2000-ben Sydney-ben, 2008-ban pedig Pekingben olimpiai bajnokok lettek. Az idei torna ötödik kiemeltjei.

A második játszmában 2:1-es állásnál brékelőnyhöz jutottak a Williamsék. Ami sikerült egyesben, az nem jött össze párosban. Nem sikerült visszavenni a fogadóelőnyt, sőt Serenáék újra csak elvették az adogatást: 5:1-nél az egyenlítésért szerválhattak, amit nagyon könnyen be is húztak, 29 perc alatt 6:1-re nyerték a szettet.

A döntő játszmában Szávayék kezdték az adogatást, ekkor lehetett érezni, hogy a magyar teljesen elfáradt. Már a második játszmában is túl sok volt a hiba, és egy elvesztett adogatással kezdődött a harmadik. Pillanatok alatt 3:0-ra húzott az ellenfél, a kettős brékhátrány már túl nagy előnynek tűnt.

4:0 után sikerült az első gémet nyerni, majd rögtön elvenni az amerikai kettős adogatását. Nem sokáig örülhettünk, maradt Venuséknál a kettős fogadóelőny, és 5:2-es állásnál a továbbjutásért szerváltak. Végül 97 perc alatt 2:6, 6:1, 6:2-vel Venus és Serena Williams jutott tovább.

Nem sikerült egy nap alatt kétszer legyőzni Venus Williamst, de az első siker így is szenzációs, és sokkal fontosabb, mint a páros eredménye.