Czink egy nap alatt három ellenfelet vert

2009.06.11. 19:34 Módosítva: 2009.06.11. 22:39

A 200 ezer dolláros, füvespályás WTA tornán Czink Melinda egy nap alatt két ellenfelét is legyőzte. Előbb az eső miatt, 6:2, 2:3-as állásnál félbeszakadt meccsét hozta cseh Barbora Záhlavova-Strycová ellen úgy, hogy gémet sem veszített, majd közel két és fél órás csatában kiverte a birminghami torna 3. kiemeltjét, a kanadai Aleksandra Wozniakot, 6:7, 7:5, 7:5-re nyert, következő ellenfele az indiai Mirza lesz.

Czink Melinda kora délután egy könnyedén, 20 perc alatt befejezte a második fordulóból, az esőszünet miatt félbeszakadt meccsét. Gémet sem veszítve nyert a cseh Barbora Záhlavova-Strycová ellen. Szoros program várt rá, késő délután már a torna 3. kiemeltje, a kanadai Aleksandra Wozniak ellen lépett pályára a negyeddöntőbe jutásért.

Hatalmas csatát vívott egymással a két teniszező, egyáltalán nem látszott a két játékos közötti 33 helynyi különbség a világranglistán. Az első szettben mindketten egyszer-egyszer vették el ellenfelük adogatását. A rövidítésben a kanadai összpontosított jobban és végül 9-7-re nyert. A második játszmában is fej-fej mellett haladtak, de Czink fogadóelőnybe került és végül 7:5-re nyert.

A döntő játszma gyakorlatilag ugyanúgy alakult, mint az első kettő. 4:3-as Czink vezetésig mindenki nyerte a saját adogatását. Ekkor a magyar teniszező brékelt, majd 40-15-nél két meccslabdája is volt. Rontott, Wozniak visszajött a meccsbe. Olyannyira, hogy nagyon simán nyerte az adogatását, sőt utána bréklabdája is volt. Félő volt, hogy Czink Melinda összezuhan a meccslabdák elvesztése után.

Nem így történt. Czink végül hozta az adogatását és aztán a találkozó legfontosabb fogadóelőnyét érvényesítette. Elvette Wozniak adogatását, ami azt jelentette, hogy két óra 22 perc alatt megnyerte a meccset. Fantasztikus napot zárt. Egyszerre két ellenfelét verte ki. A negyeddöntőben az indiai Sania Mirza ellen találkozik.

Párosban a dél-afrikai Natalie Grandinnal a két egyes siker után még a sötétedős előtt legyőztea Julie Ditty, Carly Gullickson amerikai kettőst 6:2, 6:3 arányban.A negyeddöntőben a világ legjobb női duójával, az első helyen kiemelt Cara Black, Lizel Huber zimbabwei, amerikai kettőssel találkoznak.