Czink Melinda továbbment Birminghamben

2009.06.11. 14:47

Az eső miatt háromszor futottak neki a meccsnek, végül Czink Melinda 66 perc alatt 6:2, 6:3-ra győzte le a cseh Barbora Záhlavova-Strycovát. Ma este már folytatja is a magyar játékos, a torna 3. kiemeltje, a kanadai Aleksandra Wozniak ellen.

Czink Melinda szerdán kora délután kezdte, de csak csütörtökön tudta befejezni második meccsét a 220 ezer dolláros birminghami füves pályás WTA-viadalon. Az 57. helyen álló magyar versenyző a 84. cseh Barbora Záhlavova-Strycovával játszott a legjobb 16 közé jutásért.

Czink nagyon pontosan teniszezett az első szettben, kétszer is elvette ellenfele adogatását, alig fél óra alatt 6:2-re nyert, szerváinak 84 százalékát nyerte. Czink egy ászt ütött, egyszer vétett csak kettős hibát.

A második játszma rosszul kezdődött. Egyből brékelt a cseh teniszező,s 3:1-re húzott el. Czink még szépített, ekkor az egész nap borongós Birminghamben eleredt az eső. Az időjárási viszontagságok nem engedték a folytatást, így kora este lefújták a hátralévő programot.

Csütörtökön két meccset még befejeztek, aztán megint többórás esőszünet következett. Végül folytatták a találkozót, ekkor Czink már egyetlen gémet sem engedélyezett ellenfelének. Visszabrékelt, majd ő került fogadóelőnybe. 5:3-nál két meccslabdája is volt, az elsőt beütötte, nagyon könnyen, 66 perc játékidő alatt továbbjutott.

Nehéz nap vár Czinkre, ugyanis – ha az időjárás is úgy akarja – akár két meccset is játszhat még. Előbb a tegnap óta pihenő Aleksandra Wozniak lesz az ellenfele. A kanadai 24. a világranglistán, a torna 3. kiemeltje, a fehérorosz Govorcovát verte a második körben. Könnyen lehet, hogy Czink párosmeccsét is ma rendezik, bár lehet, hogy ezt törlik, ugyanis az előrejelzések szerint egész héten eső várható az angol városban.