Gyorsan magyartalanították Wimbledont

2009.06.24. 11:38 Módosítva: 2009.06.24. 11:38

Rögtön az első körben kiestek a magyarok a wimbledoni füves pályás tornán. Czink vállalható vereséget szenvedett, Szávay óriási csalódást okozott. Nem jutott a második körbe a férfiaknál Marat Szafin, aki tavaly még elődöntőzött.

A második napon a férfi és a női egyesek is befejezték az első kört. Akadt meglepő eredmény, köztük az is, hogy már keddre elfogytak a magyarok a női egyesben. Czink Melinda nagyot küzdött a 2006-as bajnok Amélie Mauresmóval. Talán ha kicsit kevesebbet idegeskedik, pontosabbak lettek volna a labdái, jobban meg tudta volna szorítani a franciát. Czink nagyon sok hibával adogatott, pedig ellenfele – főleg a második szettben és a harmadik elején – rendkivül pontatlan volt.

Ami ennél fájdalmasabb, az Szávay Ágnes búcsúja a 110. belga Kirsten Flipkensszel szemben. A legjobb magyar elképesztő sokat hibázott, 26 ki nem kényszerítettel fejezte be a meccset.

A torna előtt még úgy nyilatkozott, jó formában érzi magát, szeretne a legjobb nyolcig eljutni. Ehelyett az első körben kiesett, és mivel tavaly a legjobb 16-ig ment, sok WTA-pontot fog veszíteni. A vereséggel nagy lehetőséget szalasztott el. Ha nyer, a következő körben a szabad kártyás brit Elena Baltacha lett volna az ellenfele.

Czinknek, Szávaynak és Marosi Katalinnak maradt a páros, amelyben a szerdai programban mindhárman pályára lépnek. Czink a dél-afrikai Natalie Grandin oldalán a 12. kiemelt Anna-Lena Grönefeld, Vania King német-amerikai kettős ellen kezd. Szávay partnere a tajvani Csan Jung-jan lesz. Az ázsiai teniszező is kiesett egyesben, 6:0, 6:0-ra kapott ki a francia Marion Bartolitól. Szávayék a Dusevina, Perebijnisz orosz-ukrán kettőssel játszanak. Marosi Katalin a magyar nemzetiségű, romániai Gallovits Edinával párban az olasz Camerin, orosz Csakvetadze duóval találkozik.

A férfiaknál Marat Szafin a nap legnagyobb vesztese. Az egykori világelső oroszt, négy szettben a 133., selejtezőből érkező Jesse Levine győzte le. Szafin tavaly az elődöntőig jutott, legutóbb 2004-ben búcsúzott Wimbledonban az első körben. Idén Az Australian Openen még a harmadik, Párizsban csak a második körig jutott. Andy Roddick, Andy Murray és Juan Martin Del Potro is továbbjutott, az utóbbi a legsimábban.

A legjobb brit női játékos, az ázsiai felmenőkkel rendelkező Anne Keothavong sírva fakadt, otthagyta a sajtótájékoztatót, majd később visszatért. A világranglista-51. pár hete Párizsban 6:0, 6:0-ra kapott ki az első körben az orosz Dinara Szafinától, most az osztrák Patricia Mayr verte 7:5, 6:2-re. A Roland Garroson elszenvedett veresége után azt nyilatkozta, szomorú, de nem fogja ezért felvágni az ereit. A sajtótájékoztatón igen kemény kritikát fogalmaztak meg vele szemben, a fiatal brit nem bírta a feszültséget.