Kellner Olaszországban nyert Future-versenyt

2009.06.29. 14:28

Kellner Ádám 6:4, 6:7(9), 6:3-ra győzte le a castelfrancói, 10 ezer dolláros torna döntőjében a belga David Goffint. Jani Réka a svédországi Kristienhamnban, a döntőben 6:1, 7:5-re kapott ki grúz ellenfelétől.

Mivel Kellner előzetesen nem nevezett, ezért a selejtezőből kellett indulnia Castelfrancóban, a 10 dolláros salakpályás tornán. Ezt gond nélkül teljesítette, egyetlen meccset kellett nyernie. A főtáblán előbb a spanyol Oscar Sabatét győzte le, majd három olasz ellenfél – Giulio Torroni, Manuel Jorquera és a döntőbe jutásért Marco Viola – következett. A három meccsen egyetlen szettet veszített csak Kellner. Aztán a döntőben is, ahol 6:4, 6:7(9), 6:3-ra verte a világranglistán 477. belga David Goffint.

Kellner az idén a negyedik tornagyőzelmét aratta, korábban Indiában nyert két versenyt, majd a csehországi Jablonecben is első lett. Ezzel a sikerrel – karrierje során először – bekerül a világ legjobb 400 játékosa közé, a jelenlegi 402., ennél előrébb még sosem volt.

Jani Réka élete eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. 25 ezer dolláros versenyen még sosem jutott el a döntőig. A világranglistán 465. helyen álló magyar játékos előbb az ötödik kiemelt, amerikai Lilia Osterloht, majd a svájci Stefania Boffát búcsúztatta. A negyeddöntőben a horvát Tereza Mrdeza következett, a döntőbe jutásért pedig nagyon simán múlta felül a negyedik kiemelt, német Carmen Klaschkát. A torna első kiemeltje egyébként a világranglista-145. Sofia Arvidsson, a hazaiak játékosa volt, őt a későbbi győztes, a grúz Anna Tatisvili verte az elődöntőben. Tatisvili a fináléban 6:1, 7:5-re múlta felül Jani Rékát.

A magyar teniszező marad Svédországban, Ystadban megint 25 ezer dollár lesz a tét. Jani sikerével 400-on belülre kerülhet a jövő héten nyilvánosságra kerülő, legfrissebb női világranglistán.