Babos és Susányi is negyeddöntős Wimbledonban

2009.07.01. 16:27

Babos Tímea az első szettben még nagyon megszenvedett, a másodikban egy gémet veszítve 7:5, 6:1-ra verte az orosz Jana Bucsinát. Susányi magabiztosan kezdett, majd a holland Richel Hogenkamp egyenlített, végül 6:2, 3:6, 6:3-ra nyert a magyar és így mindketten negyeddöntősök.

A magyar junior leányok folytatták bravúros szereplésüket Wimbledonban. Babos Tímea, a torna hatodik kiemeltje, két szettben nyert az orosz Jana Bucsina ellen, aki már 2007 óta felnőtt világranglista pontokkal rendelkezik, tavaly két sima szettben verte Babost. Az első játszma 54 percig tartott, Babos háromszor brékelt, Bucsina csak kétszer, így nyert a magyar leány. A második játszma nagyon sima volt. Babos már 5:0-ra is vezetett, végül 80 perc alatt 7:5, 6:1-re nyert.

Susányi a közel hasonló erőt képviselő, junior világranglista-20. Richel Hogenkamp ellen nyert 6:2, 3:6, 6:3-ra, az ő meccsük 95 percig tartott. A holland idén már megnyert egy felnőtt ITF versenyt Alkmaarban, ez is növeli a magyar leány sikerének értékét. Susányi a döntő szettben már 3:0-ra is vezetett. A negyeddöntőben Susányi a japán Mijabi Inue, Babos a holland Quirine Lemoine és a brit Laura Robson meccs győztesével meccsel majd. Robson a torna második kiemeltje, a felnőtt világranglistán már 488. helyen áll.