A szépeké a centerpálya Wimbledonban

2009.07.02. 13:03

Csinos teniszezőnők meccsét szívesebben teszik a wimbledoni centerpályára, állítja a Daily Mail. A jelenleg is zajló tornán Marija Sarapova, Marija Kirilenko, Gisela Dulko, Sorana Cirstea is játszott a legnagyobb stadionban, pedig egyikük sem jutott a nyolc közé sem. A világranglistán sorrendben a 60., az 59., a 45., a 27. helyet foglalják el, Sarapován kívül egyikük sem sztár, sőt, még csak nem is túl ismert.

Az elődöntős Williams-testvérek idén például többször nem hogy a center, az 1-es számú pályáról is leszorultak, ami az utóbbi években nem fordult elő. A DM szerint ennek oka, hogy a szervezők idén változtattak válogatási elveiken. ”A szépség fontos tényező, nem látok ebben semmi rosszat” – idézte az újság Johnny Perkinst, a verseny szóvivőjét.

Ki a legszebb?

A női elődöntőkbe a két Williams, Dinara Szafina és Jelen Gyementjeva jutott be, közülük a Daily Mail csak a szőke oroszt gondolja helyesnek. Szafina szóvátette a válogatást: ”Nem normális dolog, persze én nem állíthatom össze a programot”.

A lapnak a tenisztornát közvetítő BBC-től egy névtelen forrás megerősítette, ”ha vonzó játékos van pályán, kétségtelenül nő a nézettség”.

A májusi Ronald Garrost megnyerő Szvetlana Kuznyecova értetlenkedett: ”Venust az 1-esre, Szafinát a 2-esre teszik, pedig tízben vannak a ranglistán, a mögöttük lévő lányok meg a centerre mehetnek, nem értem én ezt”.

A kérdést nem tudjuk megoldani, de összeállítottunk egy galériát, hogy olvasóink eldönthessék, ki a legszebb Wimbledonban.