Czink Melinda helytállt Stanfordban

2009.07.31. 08:37 Módosítva: 2009.07.31. 08:37

Serena Williams továbbra is veretlen a magyarok ellen, bár Czink alaposan megszorongatta a stanfordi, 700 ezer dollár torna második fordulójában az első kiemeltet. Az 1 óra 48 percig tartó csatában végül 6:3, 7:6(9-7)-re nyert az amerikai és negyeddöntős.

Rögtön az első gémben brékelhetett volna Czink, erre három labdája is volt, de végül Serena Williams hozta az adogatását. Egy nagyon hosszú játékban egyenlített Czink. Innentől 4:1-re ment el az amerikai és az előnyét a szett végéig tartani tudta.

A második játszmában fej-fej mellett haladt a két teniszező, mindketten csak egyszer-egyszer tudták elvenni ellenfelük adogatását. Czink vezetett 6:5-re, de Serena adogatásával a meccsben maradt. A rövidítésben 6-5-nél már meccslabdája is volt Serenának, de azt még Czink hárítani tudta, de 8-7-nél már nem, így 108 perces, hatalmas csatában Serena Williams jutott tovább. Az alsó ágon Venus Williams is sikerrel vette a nyolcaddöntőt, a következő körben óriási csatára van kilátás, Marija Sarapova lesz az ellenfele.

"Átalakítottam a szervajátékomat, és úgy tűnik, ez használt. Az egész mérkőzésen arra koncentráltam, nehogy eszembe jusson, hogy a világ egyik legjobbja az ellenfelem" – mondta a magyar játékos. Serena Williams szintén dicsérte Czink adogatását: "Jól szervált, különösen a meccs vége felé. Több hibám is volt, de jó, hogy nyertem. A folytatásban jobbnak kell lennem."