Serena Williams a világelsőt alázza

2009.08.04. 15:23

A jelenlegi világelső Dinara Szafina Wimbledon óta nem találkozott a Williams-testvérek egyikével sem, az amerikaiak a stanfordi tornát bukták el, Szafina a héten Los Angelesben versenyez. Ennek ellenére hozzá is eljutottak Serena Williams beszólásai.

Még a múlt héten mondta újságírói kérdésre, hogy nem érti, hogy nevezhetnek a világ legjobbjának valakit, aki még Grand Slamet sem tudott nyerni.

„A ranglista az ranglista, nem én találtam ki ezt a rendszert” – válaszolta az orosz tenisző, aki a 700 ezer dolláros torna első kiemeltje. „Ha neki kérdése van, azzal a legjobb, ha a WTA-hoz (tenisszövetség) fordul. Az, hogy az első vagyok, egész évi jó teljesítményemnek köszönhető, még a GS-tornákon elért eredményeimnek is.”

A 23 éves játékos két éve még a 15., tavaly már a harmadik helyen zárta a szezont. Idén 56 meccséből 49-et megnyert, három tornagyőzelme volt, négy viadalon a döntőig, kettőn az elődöntőig menetelt. Serenától az Australian Open döntőjében (0:6, 3:6), Venustól a wimbledoni elődöntőben (0:6, 1:6) kapott ki. Serenával szembern 1-6, Venusszal 1-3 az egymás elleni mérlege.

Serena a Wimbledon előtt azt mondta, mindenki tudja, hogy reálisan ki a világ legjobbja. Ennek ellenére hiába nyerte meg harmadszor is a londoni füvespályás tornát, mégsem tudta átvenni a vezetést a világranglistán. Meg is jegyezte: „Dinara nagyszerű munkát végzett, hogy világranglista-1. legyen, elvégre nyerni tudott Rómában és Madridban.”

Szafina erre csak annyit válaszolt: „Nem érzem azt, hogy bármi áron Grand Slamet kell nyerjek. Egy nap az is eljön.”