Vencel
15 °C
23 °C

Czink Melinda kiverte Alize Cornét

2009.08.10. 20:26 Módosítva: 2009.08.10. 20:26

A nagyszerű játékkal, kereken egy óra alatt győzte le Czink Melinda a világranglistán nála 31 hellyel előbbre álló francia Aliza Cornét. A magyar játékos nagyon simán, 6:3, 6:2-re nyert. A következő körben Ana Ivanovics jöhet.

A legutóbbi, Los Angeles-i tornán – Szávay Ágnes mellett – rögtön az első körben kiesett Czink Melinda. A második legjobb magyar teniszező az akkor kudarc után nagyon fogadkozott, hogy a sokkal erősebb ohioi tornán javítani fog. Czink betartotta ígéretét, nagyszerű győzelmet aratott, simán verte a nem is olyan rég még top20-as francia Alize Cornét.

Alig telt el kilenc perc a meccsből Czink már 3:0-ra vezetett, egyszer brékelt. Bár 4:2 után Cornet visszavette a fogadóelőnyt, de csak a következő gémig. Ezt Czink semmire hozta, majd az első szettért adogatott, amit szintén nullára nyert és 31 perc után 1-0-ra vezetett.

A második játszma már nem tartott fél óránál tovább. Czink ugyanazzal az elszántsággal és összpontosítással folytatta a küzdelmet. Egyből brékelt, majd 4:2 után megint elvette a francia adogatását, aki az utóbbi időben igencsak hullámzó játékot mutat . 5:2-nél a meccsért adogatott Czink és néhány másodperccel egy óra játék után kiverte a lényegesen esélyesebb franciát. Egészen fantasztikusak voltak Czink első adogatásai, 76%-os ez a mutató, 56 pontot nyert meg, szemben Cornet 36 pontjával.

Ez fantasztikus kezdés, ami meghozhatja Czink önbizalmát, amire szükség is lesz a második fordulóban. A következő ellenfele ugyanis a selejtezős Melanie Oudin és az egykori világelső szerb Ana Ivanovics meccs győztese lesz. Kedden Szávay Ágnesért kell szorítani, aki a selejtezőből főtáblára jutott lengyel Urszula Radwanska ellen kezd.