Szávay második fordulós Cincinnatiben

2009.08.11. 21:06

Czink Melinda után Szávay Ágnes is bejutott a második fordulóba a kétmillió dollár összdíjazású cincinnati keménypályás női tenisztornán, miután két játszmában nyert kedden a lengyel Ursula Radwanska ellen.

Az első játszmában sokáig kiegyenlített játék folyt, 5:5-ig két-két adogatást vesztett mindkét versenyző. Ekkor Szávay harmadszor is elvette ellenfele szerváját, ezt követően hozta a sajátját, így megnyerte az első szettet.

A másodikban már 3:0-ra vezetett, de a világranglistán 62. lengyel 4:3-ra fordított. A magyar egyenlített, de Radwanska ismét hozta adogatását, így Szávay azért adogatott, hogy ne legyen harmadik szett.

Bréklabdákat hárítva sikerült is az egyenlítés, amitől lendületbe jött, elvette ellenfele adogatását is, ő adogathatott a meccsért. Ezúttal nem hibázott a döntő pillanatokban, két óra tizenöt perc játék után nyerte a találkozót.

Szávay ezúttal jól adogatott, többnyire első szervái is rendben voltak, nem úgy, mint egy hete, a Los Angeles-i, 700 ezer dolláros torna első fordulójában, amikor az orosz Jelena Vesznyinától 6:1, 6:0-ra kapott ki.

A magyar játékos a WTA honlapja szerint a következő fordulóban az olasz Flavia Pennetta és a japán Morita Ajumi párharcának győztesével találkozik. Ha ezen is túljut, akkor várhatóan Venus Williams lehet a következő ellenfele.