Móric
9 °C
15 °C

Czink Melinda világelsőt verve a 16 között

2009.08.13. 08:48 Módosítva: 2009.08.13. 08:48

Az amerikai sportcsatornák is megemlékeztek arról, hogy a világranglistán 59. Czink Melinda kiváló játékkal legyőzte a korábbi világelső Ana Ivanovicsot a kétmillió dollár összdíjazású cincinatti tenisztornán, ezzel tizenhat közé került.

A kommentárokban méltatták, hogy érett korú, huszonhat éves játékosként mutat egyre jobb formát, és megemlítették, a nem olyan régen még a tíz felé közelítő Alize Cornet-t verte az előző körben, két könnyű szettben, mindössze öt játékot veszítve. A szerb Ivanovics nincs túl jó passzban, március óta nem jutott egyetlen tornán sem a nyolc közé, idén csak kevés versenyen indult, csúszik vissza, jelenleg csak 11.

Az első szettet rövidítésben nyerte a balkezes magyar úgy, hogy már adogathatott a szettért, de akkor még feltámadt Ivanovics. A másodikban 3:0-s hátrányba került, de utolérte ellenfelét, majd a legjobbkor vette el adogatását, és 7:5-tel a meccset is megnyerte. Következő ellenfele a dán Wozniacki lesz, aki a nyolcadik kiemelt, és a kanadai Aleksandra Wozniakot győzte le.

Tovább menetel Kim Clijsters. Második meccsét is nyerte a belga, Patty Schnydert győzte le. Következő ellenfele a torna hatodik kiemeltje, az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.

A férfiaknál a visszatérő spanyol Rafael Nadal a torontói tornán nagyon hamar továbbjutott. Ellenfele, David Fererr 4:3-as állásnál feladta a meccset.