Móric
9 °C
15 °C

Czinknek Serena Williams jön a US Openen

2009.08.31. 23:09

Czink Melinda az olasz Maria Elena Camerinnel kezdett az év utolsó Grand Slam tornáján Flushing Meadows-ban, és nem túl nagy erőfeszítéssel, 88 perc alatt 6:3, 6:4-re verte olasz ellenfelét.

Nagyon jól kezdett a világranglista 51. helyén álló magyar, akinek ellenfele, a 27 éves Camerin már hetedszer próbál szerencsét a US Openen, de a második körnél tovább eddig még sosem jutott. Czink saját adogatása után egyből brékelt, majd egy elveszített adogatás után megint fogadóelőnybe került és saját adogatásait hozva már 5:1-re vezetett.

Kicsit ellazsálta az első szett véghajráját, nagyon sok hibát vétett, 5:3-ra is feljött Camerin, de végül a magyar saját adogatását hozva nyert. A statisztikai adatok nem Czink fölényét mutatták, hétszer vétett kettős hibát, és ugyanennyi ki nem kényszerített hibája volt. Camerin fele ennyit sem hibázott, de Czink 35 pontot nyert, szemben az olasz 25-ével.

A második játszmában pocsékul szervált mindkét teniszező, tíz gémből csak a felét tudta hozni az adogató. Czink Melinda ebből is jobban jött ki, 4:4 után brékelt, majd a második szettben - csak harmadszorra, de - hozni tudta adogatását, és végül 6:3, 6:4-re nyert. A második fordulóban nagyon nehéz feladata lesz, hiszen a címvédő Serena Williams vár rá, aki könnyen jutott túl az első akadályon.

Czink Melinda 2003-ban a harmadik fordulóig jutott Flushing Meadows-ban, a US Openen ez eddigi legjobb eredménye.