Két félórát bírt Szávay a US Openen

2009.09.01. 23:28 Módosítva: 2009.09.02. 10:49

Mindössze 68 percet tartott Szávay Ágnes idei US Open szereplése: rettenetesen sok hibával, a végén kettős hibával, 68 perc alatt kikapott az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában az izraeli Shahar Peertől 6:2, 6:2 arányban.

Az izraeli teniszező adogatóelőnnyel kezdett, majd Szávay adogatását is elvette. Ekkor még a legjobb magyar teniszező visszavágott, kiegyenlítette brékhátrányát, majd a sajátját is hozta.

Innét kezdve viszont összezuhant Szávay, de nem azért, mert ellenfele ellenállhatatlan formában teniszezett, hanem mert ő hibázott rettenetesen sokat. Legkevésbé sem volt összeszedett, és az első szettben 12 ki nem kényszerített hibát vétett. Peer 30 pontot és négy gémet nyert egymás után, 33 perc alatt 6:2-re hozta a játszmát.

szavy

Öt elveszített gém után a másodikban Szávay első adogatását hozta, így rövid ideig 1:1 volt az állás. Után megint négy játékot nyert sorozatban Peer, leginkább azért, mert Szávay rendre pályán kívülre vágta a labdát.

Peernek semmi különöset nem kellett tenni azért, hogy 5:1-nél már a meccsért adogasson. Ekkor Szávaynak volt két olyan ütése, ami régi önmagára emlékeztetett, brékelt, 5:2-re szépített, de ez volt a maximum, amit ki tudott hozni magából.

Megint elbukta az adogatását, ráadásul úgy, hogy a meccslabdánál kettős hibát vétett, egy bő óra alatt kiesett a tornáról.

Tavaly a 13. kiemelt volt a magyar, idén Cibulkova visszalépése miatt került be a legjobb a 32-be. Ez sem segített neki, egyből az első körben búcsúzott.

Az idei keménypályás szezonja pocsékul sikerült: negyedik amerikai tornáján hatodik meccséből a negyediket veszített el. A US Openen 2007-ben negyeddöntős volt, tavaly a második körben esett ki.

Idén eddigi 41 mérkőzéséből a 18-at veszített el a legjobb magyar játékos.