Boris Becker októberben Budapesten játszik

2009.09.15. 16:20

Októberben másodszor rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű gálát, melynek legnagyobb sztárja a háromszoros wimbledoni bajnok Boris Becker lesz.

Taróczy Balázs versenyigazgató az esemény keddi sajtótájékoztatóján elmondta: vendégként pályára lép majd Fucsovics Márton is, aki vasárnap megnyerte a US Open junior férfi páros viadalát.

„A fő attrakció mindkét napon az egyesek csatája lesz, de a vasárnapi páros meccsre magam is beszállok, és Marci vált majd engem. A kétnapos fesztivál háziasszonya pedig Temesvári Andrea lesz” – tette hozzá a wimbledoni párosbajnok Taróczy.

A helyszíni sorsoláson eldőlt, hogy az egyes mérkőzéseket a svéd Mats Wilander a francia Yannick Noah-val, a német Boris Becker pedig az ugyancsak francia Henri Leconte-tal vívja majd.

A második feleségétől immár negyedik gyermekét váró Becker egy bejátszott videó interjúban kifejtette, hogy ma már inkább csak műsorvezetőként-szakkommentátorként vesz részt a teniszéletben, legnagyobb ellenfeleként Stefan Edbergre emlékszik vissza, a jelen sztárjai közül pedig Roger Federert tartja a legtöbbre.

A tájékoztató végén aláfestő zeneként a hazájában sikeres popkarriert is befutott Yannick Noah legutóbbi lemezét hallgathatták a jelenlévők.

A gála programja:

Október 10., szombat:

15 ó: Mats Wilander (svéd)-Yannick Noah (francia)

17 ó: Boris Becker (német)-Henri Leconte (francia)

párosok: Pat Cash, Mansour Bahrami (ausztrál, iráni)-Thomas Muster, Yannick Noah/Mats Wilander (osztrák, francia/svéd)

Október 11., vasárnap:

15 ó: az egyes mérkőzések vesztesei

17 ó: az egyes mérkőzések győztesei

párosok: Pat Cash, Thomas Muster-Mansour Bahrami, Taróczy Balázs (MTI)