Edberg dobogós helyezéssel készült a Tennis Classics-re

2009.10.02. 11:34

Bár még nem tudhatta, hogy heteken belül újabb megmérettetés vár rá, a hétvégén zárult párizsi Jean-Luc Lagardere Trophy-n elért harmadik helyezésével melegített a budapesti Tennis Classics versenyen Boris Beckert helyettesítő Stefan Edberg.

A torna nyitónapján Edberg mindjárt egy 6:4, 6:3-as győzelemmel kezdett a francia Arnaud Boetsch ellen, Michael Chang pedig csak a Champions’ Tie-Breakben tudta legyőzni őt. A svéd a másik francia Guy Forge-n is 6:3, 6:4-gyel lépett túl, a harmadik helyért rendezett meccsen pedig a szintén francia Cedric Pioline ellen diadalmaskodott 6:1, 6:3 arányban.

Az immár hatodszor rendezett párizsi torna döntőjét az amerikai Michael Chang és a verseny másik svéd résztvevője, Thomas Enqvist vívták. A győzelmet végül Enqvist szerezte meg, aki ezzel második ATP Champions Tour-győzelmét könyvelhette el, egyben a ranglista élére is ugrott. Mindezt úgy, hogy az utolsó pillanatban ugrott be a sérült Mats Wilander helyére.

Pénteken kezdődik az egykori világsztár teniszezők újabb tornája Eindhovenben. A résztvevők között három olyan játékosra is van, akik a jövő hét végi budapesti Tennis Classics-en is pályára lépnek.

A hollandiai torna rendezését Jacco Eltingh és Paul Haarhuis vállalták magukra, mindketten pályára is lépnek a tízfős versenyen. A négynaposra tervezett torna programja szerint csütörtök és szombat között körmérkőzéseken alakul ki a legjobb négyes, a bronzmeccset és a döntőt vasárnap kora délután játsszák. Akárcsak Budapesten, Eindhovenben is szerepel a francia Henri Leconte, aki a tavalyi Tennis Classics döntőjéig jutott, és Mansour Bahrami, aki a holland közönséget bemutatókkal szórakoztatja.

Az eredetileg meghívott játékosok közül ketten is lemondták szereplésüket. A svéd Mats Wilandert – akárcsak korábban Algarve-ban – ezúttal is Thomas Muster helyettesíti, míg a francia Yannick Noah egy bukaresti, Bahrami elleni mérkőzés után jelezte, hogy nem vállalja a játékot. Végül Eltingh és Haarhuis invitálására Goran Ivanisevics amerikai útját elhalasztva ugrott be Noah helyére.